2009. május 30., szombat

A Motorola is Androidra vált


Újabb "valaki" jelentette be, hogy az Androidot fogja szeretni. A Motorola talán költségcsökkentési szándékkal is tette, amit tett. Meghirdette, hogy a jövőben az Android a preferált platform, de majd ha lesz Windows Mobile 7, akkor azért szeretne ilyen készülékeket is gyártani. Kérdéses, hogy az ilyen hozzáállás nem bosszulja-e majd meg magát a későbbi alkuk során. "El lehet menni"-gondolhatja a Microsoft, aztán a visszajövetel esetleg kicsit drágább lesz.

A HTC például sosem jelentette ki, hogy ilyen vagy olyan operációs rendszert támogatna, Androidos és Windows Mobile-os készülékeket is milliószám gyárt. Nincsenek is pénzügyi problémái -szemben a hónapok óta csak ezzel a hírekbe kerülő- Motorolával. A dolog másik vetülete, hogy a Motorla által pár éve felvásárolt Symbol ipari készülékei zöme Windows Mobile operációs rendszert futtat.

Ezek szerint a jelenleg is futó, és a készülékek sajátosságaiból adódóan hosszú évekig használt ipari készülékek vásárlói most kicsit idegeskedhetnek, hiszen a drágán vett ipari modellekhez nem várható, hogy a Windows Mobile 6.1-t követően lesz 6.5 frissítés. De talán WM7 sem jön már sosem.

Források: http://www.betanews.com; http://www.informationweek.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése