2009. június 5., péntek

Palm Pre - Nem durran majd túl nagyot?

A Cnet már tesztelte a Palm új, és meggyőződésem szerint azon modeljét, mely egyúttal el is dönti majd a vállalat sorsát. Ha sikeres lesz, a Palm neve újra felkerülhet a listákra, de ha nem, akkor a nagynevű gyártó eltűnhet, vagy beolvad, leírják, stb. Nem hiszem ugyanis, hogy lennének a gyártónak újabb "nagy dobásra" további erőforrásai. Jó volna, ha sikeres modellről számolhatnánk be év végén, ugyanis a Palm nélkül ma szinte semmilyen okostelefon, PDA és egyéb kéziszámítógép nem, vagy nem a mostani formájában létezne.

A CNET bemutatója szerint a készülék sajnis nem annyira jó, mint ahogy azt az eddigi marketing-üzenetek hordozták.

Néhány főbb probléma, amit kiemeltek: Nincs bővítési lehetőség (miért, az iPhone-ban van?); gyenge akku-üzemidő, jópár hiányzó funkció (Miért az iPhone-ban nem volt?), kényelmetlen hardveres billentyűzet (kinyitott állapotban a felső gombsor szinte kezelhetetlen, főleg méretesebb tenyérben), hiányzó képernyő-billentyűzet.

Persze jó tulajdonságokat is ígér az igen alapos teszt. A multitouch képernyő jól kezelhető, jól látható, a multimédiás képességek kiválóak, a böngésző jól használható, a BT/WiFi/GPS mára már kötelező szentháromsága jól teszi a dolgát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése