2009. július 28., kedd

SiRFstar IV - gyorsabb, jobb, kevesebbet fogyaszt

Kanwar Chadha a GPS-technológiába legalább annyira legendás személyiség, mint mondjuk Michael Dell, vagy Larry Ellison a maga területén. A SiRF alapítójának megnyilatkozásaira ezért bármely körülmények között oda kell figyelni. Esetünkben pedig egy új technológiát mutaott be, melyet kifejezetten az okostelefonokra és egyéb -nem feltétlenül autós- mobil-eszközökre optimalizált a SiRF, természetesen már új logo alatt, hiszen a SiRF CSR általi akvizíciója éppen júniusban fejeződött be.
A SiRFstar IV GPS-architetktúra főbb újdonságai:
  • Az előző SiRFstarIII-hoz képest lényegesen javultak a műholfelismerési képességek
  • Az új chipek fogyasztása drasztikusan csökkent, mindimális energiát igényel a hot-start
  • Egyéb szenzorok felé is nyitott az architektúra, azaz pl. az okostelefonokba egyre gyakrabban beépítésre kerülő gyorsulásérzékelők is bekapcsolhatók a pozíció-felismerésbe, követésébe, így javítható a pozíció-számítás
  • Akár a műholdak által sugárzott jelsorozatok részleteiből is képes a vevúő számításokat végezni.
Az első processzor a SiRF GSD4 néven jelenik majd meg, előreláthatólag már 2010 elején készülhetnek erre a technológiára épített eszközök. Az alapító szerint megoldásaik nem csak az okostelefonok és a klasszikus PNA/PND készülékekben lesznek jól használhatók, hanem számtalan egyéb eszközbe is integrálható a GPS-technológia, így akár digitális kamerák, fényképezők, de bármely egyéb GPS-pozíciót használó eszköz könnyedén fejleszthető új megoldásaik segítségével.

Forrás
: http://www.pcmag.com, http://www.businesswire.com, http://www.csr.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése