2009. július 16., csütörtök

Windows Mobile támadás BT-n


Évente sok-sok pletyka vagy éppen megalapozott tény jelenik meg arról, hogy a telefonok általában, de most éppen a Windows Mobile készülékek különösen sebezhetők. A hír több verzióban is kering a neten. A rosszindulatúbbak a HTC készülékeire hegyezik ki a problémát, a belátóbbak minden olyan Windows Mobile alapú Bluetooth-os készülékre, melyen elérhető a Bluetoothon keresztüli fájlmegosztás lehetősége.
Alberto Moreno Tablado biztonsági szakértő szerint minden olyan WM6 vagy WM6.1-es HTC mobil ki van téve a veszélynek, hogy illetéktelenek nem odavaló kódokat futtassanak a készüléken. Ehhez az FTP BT hozzáférést kell engedélyezni bárki számára, és onnantól nem csak a megosztott könyvtárak, de a gép bármely szeglete elérhető lesz. Eddig rendben is van, sőt köszönjük a megállapítást.
Mindösszesen azt mondja már meg nekem valaki, hogy az a felhasználó, aki a mindenhova magával cipelt mobiltelefonján folyamatosan bekapcsolva tartja a Bluetooth-t, mindenkinek hozzáférést enged a megosztott állományaihoz, azt kell-e sajnálni, ha valami hülyegyerek feltöri a mobilját? A Windows XP óta alapvető dolog, hogy a Windows tűzfalat bekapcsolva tartjuk, vagy veszünk rendeset. Nem osztjuk meg a HDD-t a fél világgal és nem adjuk meg jelszóként az 12345-t sehol, sőt a születési évünk sem túl kézenfekvő password. Az okostelefonokon sincs ez másként. Sőt! A bluetooth amúgy is zabálja az akkumulátort. Ha nem használjuk, ne menjen feleslegesen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése