2009. augusztus 24., hétfő

BOMBA! Nokia netbook - Stuttgartra tessenek figyelni!

A Nokia belép a netbook piacra is! Júniusban már írtunk arról, hogy a Nokia és az Intel stratégiai együttműködésbe fogott, de akkor nem nagyon álmodtunk arról, hogy a Nokia hamarosan 3G/HSDPA-s netbookokkal kápráztatja el majd a világot. A készülék részletesebb specifikációit a jövő héten Stuttgartban megrendezésre kerülő Nokia World konferencián ismerheti meg a világ.

2 megjegyzés:

  1. Fázom az ilyen gyártóidegen termékektől. Az utóbbi 5 évben nem nagyon látok a kezdeti lelkesedésen túl boldog felhasználói tábort az olyan modellekre, mely egy kiruccanás az adott gyártó palettáján. A Nokia már GPS-t is gyártott, aztán mi lett belőle? Not supported device...

    VálaszTörlés
  2. Re: Sancho
    Igazából nem tudom, hogy mennyire gyártóidegen ez a termék, de azt érzem, hogy talán már nem az. Nem látom át egészen pontosan, hogy a mai okostelefonokban használatos megoldások és a netbookok megoldásai mennyire érnek össze.

    Modem, Wifi, Bluetooth, CMOS chipekre gondolok. Ha a jelenlegi technológiai fejlődési irányokat nézzük, könnyedén előfordulhat, hogy az Intel és általa vezérelt kör, vagy éppen a másik csapat (qualcomm) előbb-utóbb olyan megoldásokkal rukkol elő, amikor egyazon alkatrészek -esetleg minimális módosítással- mindkét terület gyártói igényeire megfelelnek. És ez már nagyon is helyzetbe hozhatja a Nokiát, a legnagyobb megrendelővé teheti a chip-beszállítóknál.

    VálaszTörlés