2009. augusztus 25., kedd

Maptor - Navigáció és projektor


A Pico Projektorok terjedésével életképesnek tűnik a fenti koncepció. Újabb kütyüt persze nem biztos, hogy mindenki szívesen viselne, de majd beépül ez is az okostelefonokba :)

2 megjegyzés:

 1. Mi ebben az életképes?

  1.) Napfényben kizárt dolog, hogy látod, mit vetít ki.
  2.) Mennyire reális, hogy a városban találsz egy sík felületet, melyre vetítve látod a térkép részleteit? Semennyire.
  3.) Nem kényelmes és lehetetlen stabilan tartani a vetítés idejére, vagy csak rövid ideig, azaz kivetítesz egy olvashatatlanul apró feliratot egy kicsi vagy koszos felületre. Minekvan? :)

  Amúgy tetszetős slideshow, kár hogy a valós fotókat a marketing szakemberek kifelejtették.

  VálaszTörlés
 2. Valós fotót ne várj. Még csak ötlet a termék.

  1.) A mostani technológia mellett jogos lehet a felvetésed. 2-3 éven belül nappali fényviszonyok melletti működést ígérnek a Pico-fejlesztők.
  2.) Nem kell sík legyen 10-20 másodpercre. Pl. ott a tenyered.
  3.) Pl. jópofa dolog lehet, hogy séta közben végigjárd egy város turisztikai látványosságait. Előre fel van programozva minden, amit érdemes látni. Nincs kijelző, nem törik, nem kell kezelőfelület/menü. A dobozt bérled ott, ahol vagy. Robosztus, IP védett, ütésálló holmi lehet. Ha olcsó és jó az a kivetített izé, akkor látványos megoldás.

  Extrém kütyübuziknak pedig: Kivetítesz magadnak egy pályát, mely a GPS-koordinátádtól függően változik. Majd az okostelefonodon futó AR (augmented reality) alkalmazásoddal jétszol ezen a pályán a hasonló megszállottakkal, akik ugyanilyen pályát vetítettek, mint Te :).

  Igazán életképesnek azt a verziót tartom, amikor a pico-projektor beépül majd az okostelefonokba. Most még csak jö ötlet. Egyszerű célgép lehet mindenféle gadget-hívőnek.

  VálaszTörlés