2009. augusztus 1., szombat

Motorola - Ébredezik?


Az electronista relatív pozitív híreket közölt a Motoroláról. Értesüléseik szerint a gyártó eddigi bejelentései nem voltak hiábavalók, a korábbi nagyarányú elbocstátások talán valamelyest stabilizálták a cég helyzetét és az elmúlt negyedévre már szerény 26 millió USD-s profitot könyvelhetett el a gyártó. Ezen felül még további kb. 5-600 fő sorsa ismeretlen (valószínűleg leépítik őket), ami még tovább emelheti a gyártó eredményességét.
Az Electronista a Motorola 2008-ban kinevezett vezetőjével Sanjay Jha-val készített telefoninterjúján megerősítést kapott arra, hogy a gyártó az okostelefonok piacán még az idén visszaszáll a ringbe a Morrison és a Calgary bevezetű Androidos modellekkel. A Morrisonról korábban már írtunk, a demok még nem túl szép készülékeket mutattak, a Calgary a fenti képen látható, talán mutatósabb lesz.
Mit gondolunk? A Motorola elmúlt 8-9 hónapja lényegében másról sem szólt, mint egy sor bizonytalanságról. Nem egyértelmű számunkra, mit fognak kezdeni a Windows Mobile ipari termékvonallal, annak terméktámogatása erős konzumer gépek nélkül tovább gyengülhet. Az androidos "indulás" is kicsit késeinek tűnik, hiszen a nagy mobilszolgáltatók már régen "boltolnak" a HTC-vel, jön a Samsung és a többi nem Androidos gyártó sem tétlenkedik, így a Nokia/Apple/RIM vonallal nehezen veszi majd fel a kesztyűt a korábban oly népszerű gyártó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése