2009. szeptember 16., szerda

Egyedi HTC operációs rendszer is lesz még az idén?


Az elmúlt napokban egyre több korábbi pletyka igazolódott be, azaz jól dolgoznak a bloggerek, aktivitásuk nem feltétlenül találgatásokban merül ki. Nézzük mi igazolódott be 1-2 hónap pletykáira visszatekintve.
Bejelentésre került két 300 EUR körüli induló áron érkező mindenes HTC okostelefon, a HTC Touch2  és a HTC Tattoo. Tegnap már egy Lengyel portálon felbukkantak HTC LEO képei. A Leo nevéről is elindultak találgatások, talán Touch Pro Three, de valószínűbb, hogy Touch HD2 néven kerül majd forgalomba. Ára elég borsos lesz, de kérem aki Snapdragon processzoros, hatalmas kijelzős készülékre vágyna, az az eredeti Touch HD-hez hasonló induló árat, azaz kb. 560-570 EUR-t kell majd fizessen az óriáskijelzős okostelefonért. A két árszint között még elérhető három további párhónapos modell. Ezek szintén nagyon ütős készülékek, a HTC Hero, a TouchPro2 és a TouchDiamond2. Utóbbi két modellhez október első hetétől letölthető lesz a Windows Mobile 6.5 frissítés is.
Mi hiányzik nekem a listáról? Számomra még fehér folt egy idei újabb találgatás/szenzáció. Ahhoz, hogy a HTC okostelefonpiaci kínálatát kereknek mondhassam, először emlékeztetnék Peter Chou (a HTC CEO-ja) és az európai vezető Florian Seiche szavaira. Utaltak már korábban arra, hogy a HTC egyre inkább egy a Sense UI-hoz illetve a TouchFLO felhasználói élményéhez hasonló, de nem Windows Mobile és nem Android operációs rendszerre épülő felületben is gondolkozik. Olyan felületben, mely az iPhone-hoz hasonlóan egyedi és újszerű. Ez így ugyan elég ködösen hangzik, de a lényeg számomra az, hogy ha már olcsó okostelefonról beszélünk, akkor a cikkünk kezdetén írt Tattoo és Touch2 300 EUR-os "olcsóságánál" kedvezőbb árat is el tudok képzelni. A fentiekben hivatkozott pletykák/információtöredékek alapján az a tippem, hogy még hallani fogunk egy maximum 200 EUR körüli, esetleg egyedi HTC operációs rendszerrel szerelt okostelefon-szerűségről is. Korábbi "foszlányok" szerint ez a Qualcomm Brew platformjának módosított verziója lesz, de az is lehet, hogy a HTC saját egyedi operációs rendszert készített titokban. Ki mit szólna egy új  egyedi TouchFLO vagy Sense -hívjuk így- operációs rendszerhez egy olyan HTC készüléken, mely 200 EUR körüli nettó induló áron kapható (kb. 55 000+ÁFA)? A specifikációt nem tippelem agyon, de 528 MHZ-s Qualcom processzorral, 2,8-as kapacitív kijelzővel, BT/WIFI/GPS/HSDPA-val jellemezném a HTC dömpingtelefonját.

Forráshttp://www.digitimes.comhttp://wmpoweruser.com

2 megjegyzés:

  1. Ha lesz egyedi HTC oprendszer, ha nem, szerintem nem ez lesz a fő vonulata a gyártónak. Legalábbis az első nem. Te is tudod, hogy a HTC tudatosan fejleszt olyan eszközöket, melyek réteg termékek. Szívesen vág bele technológiai érdekességekbe, melyekből nem ad el sokat.

    Azt el tudom képzelni, hogy kiad egy olyan sima mobilt, melyen saját oprendszer fut, olcsó lesz, de semmi köze nem lesz az Xda-Developers által is támogatható WinMo vagy Android vonulathoz.

    VálaszTörlés
  2. Azt érzem, hogy a HTC ki akarja nőni a "high-tech computer" ruhát. Eddig mindig mindenhol a csúcskategóriával azonosították, de talán a piaci versenyben akkor tud előrébb lépni, ha olyan nevekkel, mint a Samsung, vagy az LG is állni tudja a versenyt. Ehhez nagyvolumenű eladásokat kell produkáljon, akár 5-8 millió db-t is egy-egy modellből.

    A saját op.r. után következő lépés a HTC-shop lesz, a készülékre letölthető programokat a HTC fejleszti, a mobilszolgáltatók pedig részesednek az eladásokból :)

    VálaszTörlés