2009. szeptember 23., szerda

Google Sync már Windows Mobile-ra isA Google Sync szolgáltatása immáron elérhető Windows Mobile tulajdonosok számára is. Google postafiókunk, naptárunk és névjegyeink kezelését a Windows Mobileokban megszokott ActiveSync/Exchange protokollon keresztül állíthatjuk be. Egyelőre csak rövid ideig teszteltük, az ékezetes nevek és üzenetek kezelésével még akadnak problémák. Ha szeretné kipróbálni és beállítani Windows Mobile telefonját, itt találja meg a beállításokhoz szükséges információkat:


1 megjegyzés:

  1. A naptár és a címlista eddig is szinkronizálható volt. Az újdonság az említett dolog, hogy a leveleket is végre nem POP3 vagy IMAP eléréssel lehet elérni, hanem ugyanazzal a szinrkonizációs eljárással, mint a naptárt vagy a címjegyzéket. Azaz a Microsoft-tól licenszelt Exchange protokollal történik a Gmail szinkronja is, így lehetőség nyílik a PushMail azonnali üzenetfogadásra. Ez annyit jelent Windows Mobile PDA-k esetén, hogy az ActiveSync szinkronizálja be az Outlook mappába a leveleket.

    A címjegyzéket egyszer kell rendbe tenni, aztán jó. A levelek esetén egyes UTF-8 házi SMTP-vel küldött cuccokat nem jeleníti meg jól. De összességében jó.

    VálaszTörlés