2009. október 14., szerda

Acer Neotouch S200 (F1) teszt - olcsó Snapdragonos, de


A pocketnow befejezte Acer Neotouch S200 (korábbi nevén Acer F1) tesztjét. A modell az egyik legolcsóbb 1GHz-s processzorral szerelt, ráadásul már Windows Mobile 6.5-el érkező okostelefon, de a kedvező árnak azért vannak árnyoldalai is. A pocketnow főbb megállapításai:
  • Továbbra is a korábbi -még ETEN-ként tervezett- készülékekre jellemző gyenge anyagminőséggel találkozhatunk. A hátlap karcosodik, a készülékház túl műanyag, recseg-ropog.
  • A kijelző beltérben kiváló, de külső használatra talán alkalmatlanabb, mint az összehasonlításként hazsnált tavalyi modell a HTC Touch HD.
  • Szoftveresen több apróbb-nagyobb bug probléma is akadt a készülékkel, bizonyos panelek nem működtek, illetve csak többedszerre működtek. Talán az Acer nagyon igyekezett az S200 WM6.5-el mindenki előtt piacra dobni, nem kellett volna ennyire sietni.
  • Időnként a telefonálással is akadtak problémák, elhalkult a hívó, bár a másik oldalon nem akadt probléma (talán a GPRS/HSDPA-val van összefüggésben ez a gond és egy Rom frissítés megoldja majd)
  • A beépített GPS sem teljesített jól, akár 100 sec-et is mért a tesztelő, ez a lassúság a manapság gyártott okostelefonok között ritkaságszámba megy
  • Számos apróbb probléma tapasztalható, a modell nem tökéletes, viszont nettó  100 000 Ft körüli áron 1GHZ-s processzort  és 3,8 hüvelykes kijelzőt egybegyúrva jelenleg más gyártó nem kínál, a tesztelt jellemzők alapján pedig az eddigi mezőnyt messze túllépi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése