2009. október 8., csütörtök

A Google nem használja többé a Teleatlas Térképeit Észak-Amerikában


A TeleAtlas (TomTom érdekeltség) és a Navteq (Nokia érdekeltség) a világ két legnagyobb térképi adatbázis-szolgáltatója, így meglepő a hír, hogy a Google Észak-Amerikában már levált a Teleatlas adatbázisáról, vélhetően lassan-lassan a teljes világ digitális térképe saját térképein alapul majd. A saját térképeket a 2008 Szeptember 6-án elindított GeoEye-1 műhold nagyfelbontású digitális fénkyépei alapján generálja a Google, így önmaga egyik legnagyobb szolgáltatójává is vált. A GeoEye-1 körülbelül 500 millió USD-be került az adatokat a Google és az amerikai hírszerzés hasznosítja, e két szervezet állta a költségeket is. A Google már eddig is közel járt a navigációs nagyhatalom elnevezéshez, az Android az övé, a térkép az övé, a kereső is az övé. Jó vége lesz ennek? :D

2 megjegyzés:

  1. Szerintem nem érvágás a Google-nek. Korábban is a Navteq felirat virított a Google Maps jobb alsó sarkában az USA térképeken, nem jelent gondot a TA "hiány".

    VálaszTörlés
  2. Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam?

    Az érvágás szerintem a térképi szolgáltatókra vonatkozik, nekik fájhat, ha a Google saját erőből csinál -ugyanolyan jó, vagy jobb- térképeket. Akár a TeleAtlast, akár Navteqet negatívan érintheti, hiszen a GoogleMaps alatt vegyesen vannak a különböző szolgáltatók térképei.

    VálaszTörlés