2009. október 30., péntek

A Samsung a TeleAtlast favorizálja


A Samsung és a TeleAtlas közös együttműködési megállapodás keretében jelentett be, hogy a Samsung a TeleAtlast választotta a beépítet GPS-t tartalmazó eszközeihez, mint térképi szállítót. A megállapodás aktualitását a két napja bejelentett Google navigációs rendszer jelenti, hiszen pár hete a Google Észak-Amerikai térképein már sem a TomTom tulajdonában álló TeleAtlas, sem a Nokia tulajdonában álló NavTEQ copyright-ok nem szerepelnek. A nagy digitális térképszállítók alól a Google igen gyorsan kiránthatja a talajt,  így minden olyan gyártóval -aki képes esetleg a Google terjeszkedésére szükség esetén reagálni- érdemes megállapodni. A NavTeq-Nokia páros ilyen lehet, a TomTom-TeleAtlas és esetleg egy Samsung-TeleAtlas szintén hasonlóan ütős csapat lehet.
A Samsung a világ második legnagyobb mobilgyártója, operációs rendszerekben talán a legszélesebb skálán játszik, az Android mellett dolgozik Symbiannal, Windows Mobile rendszereket is épít, de a Brew és az egyedi fejlesztés sem áll távol tőle. Egyszerűen több vasat tart a tűzben, így a legtöbb platform felemelkedése nem tudja majd váratlanul érni. Eddig a Samsung telefonjain nem voltak térképi megoldások, de az Android 2.0 és a beépített Google navigáció megjelenésével a Google talán elsődlegesebb lenne bármely telefonon,  mint a Samsung logo. Ezért lépni kell, a TeleAtlas mögött nem áll versenytárs telefongyártó, így ez tűnt a logikus választásnak.

1 megjegyzés:

  1. Jaaaajjj. Annyira bírom az ilyen kamu megállapodásokat. Oké oké, hogy teleatlasz, de milyen szoftver futtatja a térképet? Valami ótvar online pálcika-pálcika-hóember rajzoló? javás izé, vagy full 3D szemretetoválós űberkirály alkalmazás? :)

    VálaszTörlés