2009. október 7., szerda

Windows Phone - microsoft.com/windowsmobile - No Hungary?


A Windows Mobile 6.5 megjelenésével a Microsoft egyúttal új logót, új honlapot publikált. Így egy helyen összeszedettebb formában juthat információkhoz az, aki az új operációs redszert alaposabba meg kívánja ismerni, illetve a windows telefonokkal kapcsolatos gyártói érdekeségek is érdeklik. Talán a Microsoft mobil operációs rendszerek piacán csökkenő súlyát kívánja ellensúlyozni a gyártó azzal, hogy oldalain ezúttal nem csak a klasszikus konzumer készülékeket, hanem az ipari PDA-kat is felsorolja. Ez a terület az, ahol talán a Microsoft vezető helyet foglal el. Sajnos arra is ki kell térnünk, hogy az új Windows Phone oldalaknak egyelőre magyar verziója nem látszik, a "Worldwide" szekcióban viszont van Szlovák, Cseh és Román verzió is linkelve, igaz ebből 100%-ban csak a Szlovák él egyelőre. Magyarország (még) nem került a listába. El kéne kezdeni tudomásul vennünk, hogy Magyarország egyre több gyártónál már az egyre kevésbé fontos piacok listáján szerepel.

4 megjegyzés:

 1. A honosítást a helyi irodák végzik. Hazánkban a MS mindössze egy fél embert tart fenn az egész WinMo "ágazatra". Így kialakulnak ilyen szánalmas helyzetek, mint ez. Miközben volt idejük felkészülni. A hazai MS WinMo weblap nem jöhetett volna létre, ha nem nyom bele pénzt az ASUS Magyarország és a DiFo. Gondolom, a pénz elfogyott, a projekt eddig tartott, nem tovább.

  VálaszTörlés
 2. Bár ahogy elnézem a hazai oldalt (http://www.microsoft.com/hun/mobile/home/default.aspx) már EW és Voda ajánlatok vannak. Szóval próbálnak valamit működni, de nagyon nincsen rá pénz. Pontosabban hajlandóság. Ennyire foglalkozik a hazai MS a hazai WinMo piaccal. Majd talán mikor már kihal a WinMo, történik valami. :)

  VálaszTörlés
 3. Azt kevésbé hiszem, hogy ilyesmihez komoly pénz kéne, sajnos a hajlandóság hiányával maximálisan egyetértek

  A.) Steve Ballmer az elmúlt hetekben úton-útfélen arról beszélt, hogy a WinMo-val elmaradtak, nem feltétlenül a helyes úton jártak. De majd most...
  B.) A válásg ellenére növekvő piac az okostelefonok piaca. Mármint Magyarországon kívűl. Sőt 3-4 éven belül még hatalmasabb "kiterjedést" jósolnak neki, azaz akár az asztali gépek szerepének átvétele sem kizárt bizonyos vásárlói csoportok esetében. Ebből nem biztos, hogy érdemes kimaradni bármely mobil operációs rendszer fejlesztőjének.

  A fentiekből azt szűrhetnénk le, hogy érdemes áldozni legalább egy weblap fordításába.

  A hazai MS-nél meg azért csak meg tudna már kérdezni valaki valamelyik localizált manager, hogy:
  "Hé fiúk, lefodítottuk magánszorgalomból, nem linkelnétek oda Hungary-t is a listára? Tudjátok, mi vettük ki az első téglát a Berlini falból, Európába tartunk! (RIP Bujtor I.)"

  VálaszTörlés
 4. Járok egy blogger találkozóra, amit a Microsoft szervez úgy havonta egyszer. Minden egyes alkalommal mikor felmerül, milyen téma érdekelne minket, feldobom a labdát, hogy a WinMo következő újdonságairól jó lenne valamit hallani. Semmi. Minden másról szó van, erről nem. Pedig geek csávókat, újságírókat, bloggereket hívnak meg. Legutóbb a teremben 3 darab HTC Touch Pro2 volt, meg még egy valami más HTC, szóval 4 darab. Mit mondjak? :) No comment...

  VálaszTörlés