2009. november 13., péntek

HD2 tulajdonosok - szavazzanak


A HTC HD2 megjelenését követően töb cikk is foglalkozott azzal, hogy a Sense UI zavaró. A cikkek többnyire azzal foglalkoznak, hogy a beállítások egy része a Windowsos beállításokat helyettesíti, így látszólag duplikált sok-sok beállítási lehetőség. HD2 tesztünkben is foglalkoztunk azzal, hogy a HTC lényegében "eltakarta" a WIndows Mobile-t. A pocketnow egyből szavazást is szervezett, ahol jelenleg az a vélemény vezet, hogy ez a kettősség egyáltaán nem zavaró, a jelenlegi vásárlók töbsége ugyanis profi, nagy valószínűsggelnem először találkozik a Windows Mobile rendszerrel, így nem okoz gonodt, hogy ugyanazt a beállítást kétféle úton is elérhetjük.

2 megjegyzés:

  1. A HTC Touch Pro2-mön a HD2 ROMája van (Ark jóvoltából), és már a 10. változat jött ki belőle. (9., de elküöldte privát a 10.-et.) A WinMo settings-szet nehezebb beállítani, mert ikonok mögött vannak akármilyen ablakok. A Sense settings sokkal jobb, mert egymás alatt vannak, gyorsan végigpörgethető, és ráadásul szerintem logikusabb is az elérésük, továbbá benne vannak a Sense beállításai is, azaz nem kell külön keresni azokat, hanem A Gépet állítod be, nem a WinMo-t, majd a GUI-t.

    VálaszTörlés
  2. Nekem sem tűnt bonyolultnak az új történet, de elsőre kerestenm a start-settings-systemet, aztán rájöttem, hogy integrálva van és kész. Viszont nem vagyunk egyformák, lehet, hogy akad, akinek tényleg zavaró.

    A sense az új beállítások szempontjából amúgy tényleg nagyon hasonlít az Androidos beállításokra, nyilván ez is a célja.

    Úgy találom, hogy főleg az US szaksajtó nem akar lemászni valamiért a Windows Mobile-ról, valahogy nem akarja kivárni a 7-t, szerintem ezért égen-földön hibát akar találni abban is,a miben nem kéne.

    VálaszTörlés