2009. november 24., kedd

Mobil internethasználat - vezet az Apple, erősödött az Android


Az Apple iPhone operációs rendszerek még mindig dominálják a világ mobiladat-forgamát. A grafikonok hasonlóak a korábbi megfigyelésekhez, nem véletlenül a mobil-hirdető vállalkozások, de az internetes tartalomfejlesztők számára is egyre fontosabb platform az iPhone. Szintén érdekes adat, hogy az Android operációs rendszerről a szerverek felé érkező kérések száma is drasztikusan emelkdett, 11%-ra nőtt 2 hónap alatt. Windows Mobile készülékekről a Windows Mobile piaci részesedésénél lényegesen alacsonyabb mértékben használják az internetet. Úgy tűnik, hogy egy jól használható böngésző nagyobb használatot is eredményez, elismerten ugyanis az iPhone és az Android tartalmazza a két legjobb mobil-böngészőt, jóllehet a NOkia eladásai vezetik a piacot.

3 megjegyzés:

 1. Azt nem értem, miért nem készítenek böngésző összehasonlítást soha mobilra? Az Opera Mini és Mobile a lényeg, nem a gyártó neve. Más megvilágításba helyezné a mobilon netezést, ha rá mernénk nézni erre az adatra! :)

  VálaszTörlés
 2. Mérni ugyan lehetne, hogy Safari, Iris, Opera, PIE, Mozilla vagy egyéb mobil böngésző felől jön-e a kérés, de a kimutatásokat többnyire marketingeseknek készítik, így számukra talán fontosabb az alapgép és az operációs rendszer.

  Az, hogy Windows Mobile vagy Symbian, vagy egyéb Javas gép hordozza-e az Operát, talán nem feltétlenül segít abban, hogy célozható is legyen pl. egy-egy hirdetés.

  VálaszTörlés
 3. Ok, világos. :)

  Érdekes a tendencia. A MS mellett elment az idő kissé. A mai napig vállalati környezetre a legjobb a WinMo és a köré szervezett, workflow alapján végiggondolt modell. Azonban a userek már nem munkára, hanem mindenre használják a kütyüket. A piac megnőtt, a MS ipari részesedése lehet, hogy megmarad és nőtt, de a konzumer piacot elszalasztották, az Apple elhúzott mellettük. Látszik, hogy mire tervezték az iPhone-t, arra is használják. :)

  VálaszTörlés