2010. január 27., szerda

Acer alkalmazásbolt 2010 közepéig


Az Acer marketingesei vagy stratégiái is "meghallották a tutit", úgyhogy a gyártó bejelentette, hogy még 2010 közepéig saját alkalmazásboltot indít. Így tett már a Samsung is, de nyilván a nagy és örök példa az Apple, akinek alkalmazásboltja még működik is, és immáron 125 000-nél is több alkalmazást tölthet le róla a büszke iPhone tulajdonos. Az Acer esetében számomra azért szokatlan az alkalmazásbolt gondolata, mert a gyártótól elsősorban dömpingáras, piacozós startégiára számítanék, de logikus lépés abban az esetben, ha többféle operációs rendszerre építkezne. Ugyanakkor pár hete az "Androidra fókuszálunk" volt az irány, ebben az esetben viszont felesleges még egy szoftver-webshopot rakni a gépekre az amúgy is jól működő Android Market mellé. De legalább próbálkoznak...
Forráshttp://www.fiercemobilecontent.com/story/acer-introduce-app-store-mid-2010/2010-01-25

2 megjegyzés:

 1. Nem tudom miért szólod le minden egyes "cikkedben" az Acer-t. Kicsit körbe kellene nézni az eladási statisztikák között és rá lehetne jönni, hogy az Acer igen is egyre tekintélyesebb helyet foglal el a szegmensekben.

  Azért mert olcsóbb árfekvésű, még nem azt jelenti, hogy szar, én inkább elérhetőnek nevezném... Nekem eddig 2 Acer monitorhoz és egy notihoz volt szerencsém és mind a 3 termékkel tökéletesen elégedett voltam, amellett, hogy még árban is nagyon jók voltak. Samsungban pl. már sikerült olyat csalódnom, mint még másban soha.

  Gondolom ha prémium áron árulná a stuffjait, Neked is jobban tetszene... Úgyhogy szerintem kicsit hátrább az agarakkal és ideje lenne megbékélni az Acerrel és nem mindig csak fikázni meg fogást keresni rajta.

  Köszi :)

  VálaszTörlés
 2. Nem mondhatnám, hogy teljesen átlátom a gondolatmeneted, de azért kösz a kommentet.

  Szándékosan és indokolatlanul ritkán bántok egy gyártót, de esetenként más szemmel nézek egy-egy "vaskereskedőre", mint a ritkábban vásárló impulzusvásárlók, ugyanis igyekszem saját szerviztapasztalatokra is építkezni.

  Az ACER notebook/netbook/monitor vonalát kivetíted az okostelefonokra, ami szerintem helytelen következtetéshez vitt. Például egy Haier kiváló mosógépeket gyárt, de bizony okostelefonokkal is próbálkozik. Na most ha elégedett vagy egy Haier mosógéppel, az még nem igazolja, hogy a Haier okostelefon is szuper. Sarkítva tökugyanez a helyzet Acer fronton.

  A prémium áras gondolattal sem látom komolyabb értelmét annak, hogy vitatkozzak vele. Adtam én már el 3000000 Ft-s ipari PDA-t is úgy, hogy azóta is naponta megbánom, és bizony sokakat igyekszem is lebeszélni arról a gyártóról.

  Az Acerről jól fogalmazol. Elérhető. Úgy küzdötte fel magát, hogy erős, tartósan valamivel a versenytársak alatti árra építő stratégiát folytatott. Ennek eredményeként a világ egyik -talán második- legnagyobb- PC gyártója lett. Minőség is kellett hozzá. Ha azt mondod, hogy PC-Monitor-Notebook fronton ezt Te tapasztaltad is, azt készséggel el is hiszem.

  De a leírt tapasztalatodnak köze nincs ahhoz, hogy ettől még a gyártó PDA/OKostelefon vonalon az én tapasztalataim szerint szignifikánsabb alacsonyabb minőséget produkál, mint pl. egy HTC vagy egy Samsung, vagy egy Nokia, RIM stb. És bizony ez baj. Baj mert itt a mszaki paraméterek mellett pl. fontos szempont a design, fontos a valamilyen szinten egyedi GUI. És egyelőre nekem sem az E-Ten megvásárlásának pozitív hozadéka, sem az elvben feljavított support és kereskedelmi csatorna eredményessége nem látszik. Remélem, hogy igazad lesz és ez átmeneti, azaz még nem látszik. Példaként -bár régen jártam utána- úgy tudom, hogy pillanatnyilag Magyarországon nincs is hivatalos ACER okostelefon szerviz (hiszen nem is értékesít jelenleg a gyártó itthon hivatalosan). Egyszerűen mert még nincs kész. És ha nincs annál jobb ötlete, int hogy beálll a sorba sokadik Appstore-hostolónak, akkor még egy darabig nem is fog felnőni a legnagyobbak közé.

  Az Acer Liquid-del amúgy alapjában elégedett voltam. Azt leszámítva, hogy félek tőle, hogy a korábbi modellek szintjét hozza majd, konkrétan 6-7 hónappal később ugyanolyan recsegős-ropogós műanyaghalmazzá válik, mint a legtöbb E-ten/Acer modell.

  A fenti cikk viszont nem erről szól, de igazad lehet, mert ez a sok-sok minden benne van abban, hogy esetleg erősebben fogalmazok a gyártóról. Viszont úgy vélem, fogást nem kell nagyon keresnem, mert az van bőven.

  VálaszTörlés