2010. február 21., vasárnap

MWC2010: Lumigon

Az MWC jó alkalom arra, hogy kisebb gyártókat is alaposabban megismerjen az ember. A Lumigon egy Dán vállalkozás, mely szintén beszállt az Android-üzletbe. A Lumigon T1 és S1 érdekessége az 1GHz-s Freescale 3D processzor, valamint az egyedileg kialakított Android 2.1 kezelőfelület, mely a gyártó szerint vetekszik majd a HTC Sense-el is. A T1 is és az S1 is rendelkezik majd HDMI kimenettel, így könnyedén házimozivá is alakítható a készülék, erről egy asztali bölcső is gondoskodik. Mi több, a jó öreg CIR (Consumer IR) infra port ismét megjelenik majd a készülékeken, így a Lumigon TV-távirányítóként is alkalmazható lesz! A készülékhez Bluetooth billentyűzetet is lehet majd illeszteni, azaz a kisméretű telefon bizonyos feladatokra (pl. levelezés, net-elérés) könnyedén "desktoposítható". Két verzióban is kapható lesz ugyanaz a hardver, az egyik egy alfanumerikus billentyűzettel szerelt modell, míg a másik egy hagyományos érintőképernyős készülék.
Eddig megismerhető fő jellemzői: Android 2.1, 1GHz, 5Mpix kamera, FM-rádió és Transmitter, BT, WiFI, AGPS, 3,5 jack. Várható ára kb. 400 EUR
Mit gondolok? Az iMATE vagy a Neonode, de egyéb kisebb európai kereskedő-befektető-eladók történetei (pl. Airis, Yakumo) után nehezen látom át, hogy egy nemzetközi marketinggel nem rendelkező, ámbár innovatív fejlesztő mennyire képes bekapcsolódni a világ nagy eladóinak versenyébe, hosszú távon fenntartható-e egy ilyen vállalkozás? Pár éve az Eten eladása előtt az gyártó első emberét faggatták arról, hogy mi keresnivalója lehet a HTC mellett az amúgy NOKIA és RIM által uralt mezőnyben egy Eten-nek? Akkor az volt a válasz, hogy igazából ők még nem a nagyok közé törekszenek, hanem a növekvő piacból egy stabil 4-5%-os részesedést szeretnének elérni. Ha ez realizálható, akkor már nagyon jó üzlet számukra okostelefont építeni. A bemutatott Lumigon modellek több különlegességgel is rendelkezik ahhoz, hogy a nagyok mellett érdemes legyen felfigyelni a termékek teljesítményére (hdmi, bt-keyboard, IR-távirányító, egyedi GUI - Android alapokon), Alfanumerikus Android Slider pl. jelenleg nem nagyon van a piacon, így ez további különlegesség lesz.
Forráshttp://www.engadget.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése