2010. március 2., kedd

Az iGO Primo és az év kommentje: "Kíváncsi leszek, milyen kütyüre lehet majd feheggeszteni..."

Magyarország pro és kontra. A NavNGo egy immáron kb. 300 főt foglalkoztató hazai vállalkozás, melyet a 2005-ös CEBIT egyik napról a másikra a világ élvonalába emelt. Nem vagy alig akad olyan cég, aki az elmúlt  néhány évben komolyabb nemzetközi eredményeket tudott felmutatni gyakorlatilag nulláról indulva. A cég szokatlanul rövid története ellenére milliárdos mobilpiaci befektetők mindennapi tárgyalópartnere. A 2010-es CEBIT-en ismét egy -minden bizonnyal- ütős alkalmazást mutat be a cég iGO Primo néven. A szoftver alapvetően PNA-kon, de az Android, iPhone és később talán a Windows okostelefonokon is képes lesz futni, sok tekintetben az iGO 8 funkcionalitását is visszahozza egy még közérthetőbb kezelőfelület segítségével. Ennyit a fényezésről. Ha megjelenik, nyilván jó lesz. Árazása is különleges lesz, hiszen számos verzióban elérhető lesz, akár még a hazai rendkívül árérzékeny vásárlók is meg tudják majd vásárolni.
Kontra: És akkor nézzük a művelt magyar hozzáállást. Egy népszerű IT-hírportálon bepötyögte egy  "elsőző" azt megjegyzést, mely egyetlen átkozottul jól szerkesztett tömör mondatban adja vissza azt, miért nincs túl sok értelme Magyarországra szoftvert fejleszteni. Így hangzik: "Kíváncsi leszek, milyen kütyüre lehet majd feheggeszteni..." Ez igen! Még meg sem jelent, még az árát sem tudjuk, sem azt, hogy mi mindenen fog megjelenni, de ezt ki nem sz@rja le?! Az első igény a hack / crack / warez verzióra keletkezik! 
Forrás a pro-hozhttp://igomyway.com/primo

2 megjegyzés:

 1. Nem az ára miatt akarják ráheggeszteni más PNA-ra, hanem mert a navngo egy totál profitorientált, nyereségvágyó mocsok cég.
  Magasról szarik arra, ami naggyá tette őket. Nem véletlen, hogy a rohadtdrága Garmin-nak már nagyobb részesedése van itthon. Az sem, hogy minden második szoftver van olyan jó, ha nem jobb, mint az ájgó.
  Ha Primo-t akarok, akkor őj PNA-t kell vennem? Dobjam ki a 90eFt-os hardvert? Szart! Ráhekkeljük!

  VálaszTörlés
 2. Attól, hogy egy gyártó/forgalmazó "egy totál profitorientált mocsok cég", még senkit nem jogosít fel arra, hogy ellopja a termékeit.

  Ennyi erővel a sarki pizzériából is eljöhetnél fizetés nélkül, mert ők is profitorientált nyereségvágyó vállalkozás. Mondjuk ha nem fizetsz, ők leütnek, de ha tökös srác vagy, ennyi kockázatot már csak bevállalsz az elveidért!

  VálaszTörlés