2010. március 23., kedd

Bemutató - Az Engadget tesztelte a Sony Ericsson Xperia X10-t


A Sony Ericsson Xperia X10 bejelentése sokakat tűzbe hozott, hiszen a bejelentésekor a készülék az egyik legerősebb Androidos modellnek tűnt. Az Engadget értékelése ugyanakkor megint elbizonytalanítóna k nevezhető. A Sony Ericsson valahogy "nem érzi igazán" a vonalat. A korábbi okostelefonok sem voltak rosszak, az Xperia X1 végeredményben egy egészen jól használható okostelefon volt, de az átütő sikert nem hozta meg a gyártónak. Az X2 is piacon van már, de valahogy az sem ugrott az eladási listák élére. Az Engadget értékelése alapján pedig talán az X10 sem fog kiugróan teljesíteni egy olyan erős mezőnyben, melyben Gigahertzes proceszorteljesítménnyel versenyző "nagykijelzős" modelleket hasonlítunk egymáshoz.
Összességében ugyan nem nevezhető gyengének a készülék, de akad néhány olyan hiba, melyet ebben az árkategóriába más gyártók már nem vétenek:
  • A készülék összeszerelési minősége jónak mondható, de nem kiemelkedő, a nagy műanyag előlap valószínűleg könnyen karcolódik.
  • A mobilon Android 1.6 operációs rendszer van, melyet a Sony Ericsson alakított át. A hasonló tudású modellek (1Ghz, nagy LCD, WiFi, GPS, BT) mindegyike (Desire, Nexus One és kompromisszumokkal a Milestone) Android 2.0 v. 2.1 operációs rendszerrel érkezik. Az 1.6 ezért sem szerencsés, bár önmagában nem lenne vele gond, ha a mihamarabbi frissítésére is lehetne számítani.
  • Sajnos az egyedivé tett és 1.6-ra épített kezelőfelület az erős processzor ellenére időnként lassú, a gyártó talán túl elegánsra akarta szabni a készüléket. Ami pl. a Timescape alkalmazában (mely összefogja a főbb közösségi alkalmazásokat a levelezéssel és az sms-üzenetekkel) időnként felugró popup-ok meg-megállásban jelentkezik.
  • A hardveres gombok között az Androidokon szinte kötelező elem, a "search"-gomb hiányzik.
  • Komolyabb gondnak tűnt a tesztek során, hogy a Software-billenytűzet más modellekhez képest kicsit máshogy viselkedik. használni vagy kilépni belőle néha bonyolult, ráadásul esetenként nagyobb időzítéssel működik, így egyszerűen kihagy.
Összességében az Engadget úgy látta, hogy érdemes várni a modell vásárlásával az első frissítések megjelenéséig. Ez persze egyben azt is jelenti, hogy a készülék induló ára hamar módosulhat, hiszen az SE általában gyorsan reagál arra, ha nem az elvárt sebességgel indulnak meg az értékesítések.
Vásárás 0 v. 19,6% ÁFA-val itt - FEKETE
Vásárás 0 v. 19,6% ÁFA-val itt - FEHÉR

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése