2010. március 9., kedd

HTC Legend - Tesztelte a Slashgear

Olyan nagyon azért nem új információ, hogy ha okostelefont kell gyártani, abban a HTC úgy 1997 óta verhetetlen :). Kevésbé elfogult vélemények szerint is az élvonalba tartozik. Ettől fügetlenül a Hero utódjaként érkező Legend-nek eddig nem szenteltem túl nagy figyelmet. A nem túl új és ütős specifikációk ugyanis nem dobogtatták meg túlzottan a szívemet. A Slashgear bemutatója alapján viszont úgy tűnik, hogy az új telefonomat látom a képeken. Az elegáns, egyetlen tömbböl készült alumínium ház ugyanis nem csak érdekes, hanem robosztus, jól használható és vékony. A Hero-t is imádtam, ez pedig vékonyabb, meglátásom szerint szebb, elegánsabb. A bemutató szerint egyetlen ponton sérül ez, a képernyő alatti műanyag gombsor nem feltétlenül 100%-os, illetve még két ponton műanyag a készülék, de ezeket különösebben nem kifogásolta a tesztelő. A Hero-n elkoszolódó görgetőgombot lecserélték egy optikai "görgőre", mely szintén kiválóan használható.
A készüléken már az Android 2.1-es verziója van, melyben a korábbitól eltérő Android Market található, javított közösségi alkalmazásokat találni benne (pl. facebook, flickr) és természetesen az Exchange szinkronizáció is elérhető. Érdekesség a Friend Stream alkalmazás és widget, mely a 3 jelenleg "favorit" közösségi oldalt egy kalap alá vonja, azaz a Flickr, Twitter és Facebook hozzászólásainkat, csiripeket, képeket, így egy felületen keresztül frissíthető és tekinthető át mindaz, amiről amúgy lemaradnánk, ha nem lennénk amúgy is  súlyosan és menthetetlenül netfüggők (pl. "andris négy éves", "hülye a benzinkúton", "részeg rendőr").
Megújult és nagyon jól használható a copy/paste fukció is. A kijelölés pontosabban hajtható végre, könnyen értelmezhető mini-kezelőfelületet kapunk ezentúl a másoláshoz és beillesztéshez. A leírás alapján zseniális ez a megoldás. A szövegen rajta tartva az ujjunkat, a helyi menü nem csak kijelölésre alkalmas, hanem egyből elküldhetjük (pl. az URL-t) e-mailben, vagy beilleszthetjük másik böngészőablakba. Sőt! lehetőségünk van arra is hogy a kiemelt, kijelölt szavakat egyből a Wikipédia, a Google Dictionary vagy a Google Translate felé irányítsuk és megkérdezzük a "felhőtől" azt, amit nem tudunk.
A tesztelő a Hero-hoz képest nem túl lényeges, de azért némi javulást tapasztalt a kamera kezelésében és a készített kép minőségében is. Az optikai trackball segítségével könnyebb exponálni, valamivel gyorsabb a felvételkészítés. Ugyanakkor a LED-es kamerafény továbbra sem túl nagy durranás.
Az első Hero tesztekben sokat támadták a készüléket a sebesség miatt és mivel az új processzor sem sokkal   erősebb, ezért felmerült, hogy mit tud majd a Legend? A demo-készüléken nem tapasztaltak különösebb lassulást.
Összességében a Legend komolyabb modell lett, mint annak idején a Hero volt. Nem beszélve arról, hogy a készülék induló ára már most alacsonyabb, mint tavaly nyáron a Hero volt. Elegánsabb, könnyen zsebrevágható modell, kiváló telefon, gyors Androidos készülék lesz a HTC Legend.

Műszaki specifikáció:
 • Operációs rendszer:  Android 2.1 + HTC Sense
 • Kijelző: 3,2 hüvelykes, kapacitív, 320×480, AMOLED
 • Processzor: 600 Mhz
 • Memória: 384 MB/512 MB RAM/ROM, MicroSDHC bővíthetőség (SD2.0)
 • Méretek: 112×56,3×11,5 mm, 126 gramm
 • Telefon/Adat: 850/900/1800/1900/2100 MHz; HSDPA
 • Wireless/GPS/FM: WiFi, Bluetooth, GPS, FM-rádió
 • Kamera: 5Mpix, AF, Geotagging, 
 • Csatlakozók: Micro USB, 3,5 mm Jack
 • Szenzorok: fény, gyorsulás, proximity, digitális iránytű
 • Akkumulátor: 1300 mAh 

FORRÁS: A teljes teszt Slashgear teszt ittt olvasható, több videóval 28 fényképpel! http://www.slashgear.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése