2010. március 6., szombat

Motorola Backflip - tesztelte a Slashgear

A Motorola Backflip a Motorola különleges készüléke, melyet hamarosan az AT&T kezd majd értékesíteni, de előbb-utóbb Európában is kapható lesz. Ahogy egyre szélesedik az okostelefonok kínálata, már nem annyira egyszerű azzal versenyezni, hogy "mindent" beleépítenek a készülékekbe, hiszen a jelenlegi "minden" igen könnyedén összegezhető: wifi/qwerty/hsdpa/bt/gps/cam. Természetes mindezek mellé szoftveresen egy újabb amolyan alapszentség: facebook/twitter/mail. Ha pedig Android van a gépen, máris mindenki tudja, kb. mire számíthat. Na ilyen modellből már így év elején a nagy bumm előtt is fel tudnék sorolni 20 friss bejelentést, tehát kell valami, amitől majd pont a Motorolát veszik majd meg.
A Backflip bemutatójában a Slashgear 3 fontosabb érdekességet emelt ki, nem feltétlenül pozitív példaként:
  • A beépített és a készülék hátára kerülő billentyűzet kölcsönöz egyediséget a modellnek. A nagyméretű billentyűzet egyik sarkában a kamerával a készülék hátolján elég zavarbaejtő, hiszen eddig mindig szétnyitva kaptuk ezt. A "csamba" pont ott van, hogy ahol az ember hagyományosan a QWERTY-t keresné, oda a hangszóró kereült, valamint  a teljesen kézbe fogható képernyő hátoldalára még egy Touch-panel is került. A billentyűzet ugyan jó nagy, ennek ellenére nem lehet elég jól elkülöníteni a billentyűezetet. Nyilván, ha nagy hézagokkal vagy élesebb résekkel operálnának, két hét alatt úgy elmocskolódna a gép, hogy akár egy egész oviscsoportot képes lenne megmérgezni az a mennyiségű baktérium, melyet a Motorola felszívott.
  • A Touch-Panel jól használható, kellően nagy ahhoz, hogy a kézbe fogott kijelzőt a hátsó panellel is kezelni tudjuk, a panel segítségével nem kell összetapogatni a kijelzőt, bár ez nyilván csak akkor használható, ha legalább annyira nyitva van a modell, hogy odaférjenek az ujjaink. Ezen a felületen kapott helyet az egyik mikrofon is. A Backflip ugyanis háttérzaj szűrést is kínál, ez újabban egyre elterjedtebbé válik, akár kihangosítva is jól használható modellekre számíthatunk a jövőben.
  • Az Android 1.5 ugyan nem a legújabb Android operációs rendszer, de a Motoblur kezelőfelület és szolgáltatások ebbe épülnek szervesen, ezért került ez rá. Természetesen aki jobb twitter vagy Facebook kliensre vágyna, annak az ANdroid Market ezen a gépen is elérhető.
A készülék üzemideje a szokásos egynapos ciklusban mérhető, este mindig tölteni kell. Ami számomra nem teszi túl vonzóvá a modellt, az a mérete. Az 53.00 × 108.00 × 15.30 mm-es méretek nem szokatlanok, bár a 15,3 mm-es vastagság miatt már nem szívesen viselném, bár nem vastag, de olyan fura a közeli képek alapján. Akkor már inkább a Milestone, ami  maga 13,7 mm-es méretével és szintén QWERTY billentyűzetével vékonyabb és számomra megszokottabb  formavilágot hoz. Na de pont azért gyártják a Backflipet, hogy nem mindig a megszokottat vegyék. Hátha bejön...
Forráshttp://www.slashgear.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése