2010. március 16., kedd

Nexus One - nem fogy eléggé, de miért?

A fenti ábra nem szorul túl sok magyarázatra, az elemzés közreadója szerint az első 74 napban így fogytak a főbb modellek Amerika-szerte. Bezzeg a Nexus One mennyivel gyengébb értékesítéseket produkál. Ami részletesebb magyarázatot igényelne az pontosan az ok, miért nem megy eléggé a Nexus? Még a folyamatosan online Amerikában sem lehet a "bemutatótermes" kereskedésekhez hasonló eredményeket elérni? A Nexus majd csak későbbb fog beindulni? Vagy a kezdeti nehézségek (3G problémák, Multitouch, Google-HTC support) miatt nem is várható a forgalom megugrása? A google értékelését még nem hallottuk, a  Nexus One kapható itthon is, de a pár hét múlva induló HTC Desire ajánlottabb, hiszen ugyanazt tudja, csak éppen normálisabb terméktámogatás jár majd hozzá.
Forráshttp://www.businessinsider.com

2 megjegyzés:

 1. Továbbra is azt mondom, ez a Nexus One egy technikai demó. Nem ez a Google telefonja, hanem az összes Android OS-t futtató telefon a Google telefonja. A forrásban ez a lényeg, amit az ábra is mutat:

  "In its first 74 days on the market, the Droid sold 1.05 million units. In the iPhone's first 74 days on the market, it sold 1 million units."

  VálaszTörlés
 2. Ez világos is. Meg a droid+nexus szám is szép.

  Csak éppen én azt az okot keresem, hogy demo vagy nem demo, mitől nem fogy? Úgy gondolom, hogy talán ott van a kutya elásva, hogy eltérő értékesítési stratégiával megy, mint a Droid. És ezt egyelőre nem eszi meg az amerikai user.

  Úgy éreztem, hogy a Google-Demo célja elsősorban az, hogy "lehámozza" a vevőt a szolgáltatókról, megtanítsa a vásárlónak, hogy a SIM-kártya meg a Hardver meg a Felhő az három egymástól független dolog, mert hosszabb távon a Google talán SIM+Felhő is lesz egyben, csak máshogy, mint eddig.

  1. Ehhez előbb le kell törni azt az értékesítési modellt, melyben a usereket folyamatosan hűség köti a szolgáltatóhoz egy olcsó hardverért cserébe. 2. Aztán új típusú szolgáltatást kell adni (pl. Wimax-VoIP bázison). 3. És meg kell venni a világ leginnovatívabb okostelefongyártóját (pl. HTC).

  Na ennek a sornak már az első lépésénél elgáncsolták az összeesküvés-elméletem :)

  VálaszTörlés