2010. március 21., vasárnap

Olvassatok kézikönyvet! MrMarkus új oldalon!

Hiánypótló írás jelent meg a PDAfanclub oldalain. A PDAplus-ról frissen átigazolt mrmarkus az új portálon az alapokba is igyekszik beavatni mindenkit, aki kezdő vásárlónak érzi magát. Azt is, aki még nem vett semmit, de azt is aki már túl van az első -vélhetőleg elhibázott-  vásárláson. Miért hiánypótló a cikk? Mert végre nem csak én szajkózom hol finomabban, hol "RTFM-formátumban" azt, hogy sajnos -beleértve magamat is- egyre gyakrabban úgy vásárolunk és tájékozódunk, hogy nem olvasunk hozzá eleget! Néhány hasznos tanács, melyet érdemes megfogadni:
  1. A kézikönyv jóbarát! Már a vásárlás előtt érdemes elolvasni, utána sem árt, de ha már az internet lehetőséget biztosít erre, tessék előzetesen, a vásárlást megelőzően megismerkedni alaposan azzal, mit tud a megvásárolni kívánt készülék. 3-4 éve a vásárlók többsége töbet tudott az eladónál. Ez a trend lehet, hogy nem sokat változott, csak sajnos közben talán mindkét oldalon drámaivá vált az információhiány.
  2. Saját tapasztalataimmal is igazolni tudom, hogy a legtöbb okostelefon-vásárló bizony nincs tisztában két alapvető fogalommal, a hard és soft resettel. Ettől függetlenül simán "teleszemetelik" az internetes fórumokat a gyenge gyártói teljeítménnyel, vagy azzal, hogy éppen milyen főzött ROM-ot sikerült vagy nem sikerült telepíteni. A kíváncsiság önmagában nem bűn, de kiterjedhetne ez a gyártók által biztosított anyagok alaposabb megismerésére is!
  3. Kérdezni szabad, de nem kell megsértődni, ha linket kapsz vissza, vagy azt mondják, hogy olvasni kötelező!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése