2010. március 17., szerda

UPDATE: Nexus One vagy Desire?

Korábban már foglalkoztam a Nexus One vagy Desire különbségével, de mindig akad olyan új információ, melyet a nagyobb látogatottságú és tegnapi bejegyzésem szerint nem túl korrekt, de nagy portálok nem tesznek tisztába, ezért azok kedvéért akik még vásárlás előtt tájékozódnak, igyekszem segíteni. Technikailag a különbségeket az alábbi táblázatban már leírtuk, de akad más is, ami miatt érdemes a Desire vagy Nexus One problémakörben alaposabban tájékozódni és ez a garancia.
A.) A Desire hivatalos HTC termék, melyet a hazai csatorna hivatalosan fog javítani és 2 év jótállással lehet majd értékesíteni. Előreláthatólag Áprilisban jelenik meg.
B.) A Nexus One esetében viszont a hazai hivatalos márkaszerviz állásfoglalása a következő: "A Nexus One-t nem javítjuk - legalábbis eddig nem volt se tréning, sem pedig alkatrészeink nincsenek hozzá. Elvileg nem is forgalmazzák Európának ezen részén. A mostani helyzet az, hogy nem javítjuk."

Természetesen a helyzet változhat, de a jelenlegi álláspontom szerint érdemes kivárni a Desire-t.

Google Nexus One HTC Desire
Android 2.1 Android 2.1+Sense
Trackball Optikai "Trackball"
3,7 hüvelyk AMOLED, 480×800
1GHz Snapdragon
5 Mpix kamera, AF, LED
3G/HSDPA/WiFI/GPS

Ár/Rendelés/Előrendelés
0% v. 19,6% ÁFA

Ár/Rendelés/Előrendelés
0% v. 19,6% ÁFA

2 megjegyzés:

  1. Nexus One 2 mikrofonos, desire csak 1, ha jól tudom. javítsatok ki ha tévednék.

    kp

    VálaszTörlés
  2. Én is úgy tudom, hogy lespórolták a sec. mikrofont. De ez azért nem akkora feature, hogy érjen (jelenlegi harangozott árakon) 40 Eft-t.

    VálaszTörlés