2010. április 29., csütörtök

Használt Blackberry vásárlás -Észnél lenni

Úgy tűnik, "légy észnél" hetet tartunk. Ahogy tegnap a Mobilarena egy hibás kereskedelmi gyakorlatra hívta fel a figyelmet, úgy ma a PDAplus pedig ahhoz ad megfizethetetlen tanácsokat, hogyan kerüljük el az átverést? Mivel itthon jelentős a BB gyártás, jelentős lehet a lopott készülékek értékesítése is. Sajnos azt is látni kell, hogy a lopott ugyan olcsó, de nem sokra megy vele az, aki beleugrik, mert nem használható. Néhány fontosabb tennivaló:
  • Kizárólag az akku alatti vonalkódos matricával rendelkező modellt vegyen meg. Ami nem ilyen, máris el lehet köszönni.
  • BIS (BlackBerry Internet Service)-en regisztrálható-e? Ezt a mobilszolgáltatónk meg tudja mondani az IMEI és a PIN alapján. Kötelező kikeresnie! Ha az ügyintéző nem érti a kérdést, akkor se hagyjuk magunkat lerázni, magyarázzuk el még egyszer, mit akarunk! Az IMEI és PIN adatokat a készülékből keressük ki, a "hogyan kell" menetét a PDAPlus cikke jól leírja, érdemes elolvasni.
  • Mitől érdemes óvakodni? A durván olcsó lopott is lehet és garantáltan nem használható majd pont a lényegre, a BIS nem fog menni. A készülékhez tartozékokat is szokás adni! Somogy- vagy Helló BAZ megye is kockázatosabb lehet az átlagosnál.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése