2010. április 6., kedd

iPAD - hibák, problémák?

Tud valaki mondani az elmúlt 2 évből olyan modellt, ami az első pillanattól kezdve hibátlanul teljesít? Számomra egyre inkább úgy tűnik, hogy nincs ilyen és az iPAD sem tartozik majd ebbe a csoportba. Az első 2 nap tapasztalatai alapján két komolyabb probléma került előtérbe, több felhasználó is panaszkodott az alábbiak miatt:

  • A WiFi vétellel esetenként problémák adódnak. Vagy az élő kapcsolat ellenére lassú a letöltési sebesség, de előfordul olyan is, hogy ugyanazon ponton percekig problémamentesen megy a készülék, majd egyszer csak leesik a jelerősség, aztán visszatér.
  • A másik gond bizonyos USB kimenetekkel akad, a gyengébb 500 mAh-s USB portok többnyire csak kikapcsolt állapotban töltik az iPAD-t. Ez korábban több iPOD, de még talán az első generácciós iPhone esetén is jelentkezett.
Alaposabban belegondolva tulajdonképpen előnye is van annak, hogy az Apple termékeit  először mindig Amerikában vezetik be a piacra. A hét végén megjelent WiFi verziót követően  aWiFi+3G/GPS modelleken talán már új firmware lesz, és mire a modell hivatalosan Európába érkezik, jelen gondok többsége már a múlté lehet, akármelyik verziót is vásárolja az ember. De azért az eléggé bosszantó, hogy bármit is veszünk, azt nem feltétlenül élvezhetjük (persze az is lehet, hogy az új típusú N-es WiFi kártya esetleg több régi AP-vel okozhat problémákat)
Forráshttp://www.networkworld.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése