2010. április 6., kedd

iPAD - Mire használjuk, mit telepítsünk? Vásárlás, előrendelés!


Az iPAD egyetlen hétvégét adott a szkeptikusoknak. Az Apple Appstore stratégiájának zsenialitását az adja, hogy a fejlesztők egyik napról a másikra válhatnak komplett idiótákból zsenivé. Gondolta volna valaha is, hogy az Apple táblaPC-jét vonalzóként is lehet használni? Erre jön valaki, feltölt egy szigorúan 1 USD alatti szoftvert az Appstore-ra és ha mondjuk eladja egymillió példányban, máris befutott ember. És mért ne adna bárki is egy dollárt ilyen hülyeségre? És miért ne adna el az Apple heteken belül sokmillió iPAD-et? Az Engadget válogatásában természetesen sok hasonló érdekesség olvasható, de ez a semmit nem tudó elegáns, de túl mély szakmai tartalommal azért nem rendelkező holmi futott be nálam.
Természetesen az iPad mindenre használható, vagy ha most még nem is, akkor az lesz.
Azért komolyabb "ismerősök" is megcélozták az amerikai vásárlókat. Az SPB TV alkalmazásról már írtunk korábban, a díjnyertes TV-alkalmazás streaming szolgltatást biztosít sok-sok TV adóra optimalizálva. Az ijngyenes verzió Windows Mobile, Android és immár iPAD, IPhone és iPOD Touch modellekre is elérhető. Megfizethetetlen, ha unatkozik és van sávszélesség.
Még komolyabb alkalmazást is tudunk mutatni. A Wyse Pocket Cloud segítségével távoli asztal elérésre is alkalmassá tehető az iPAD. Ez egyben azt is jelenti, hogy akár irodai PC-k, szerverek alakalmazásait is gond nélkül képesek vagyunk futtatni a mobil kijelzőn, tehát akár ideális vállalati alkalmazást építhetünk belőle. A vállalati vezetők számára is ideális eszköz lehet a könnyű, kisméretű iPAD, melyre bárki másopdercek alatt megveheti azt az 6-8 alkalmazást, amire igazán szüksége van. A távoli asztal eléárés lehetősége például egyből egy ilyen 30 USD-s kiegészítő.
Vásárlás, előrendelés:
Az eXpansysnál már előrendelhető a termék, Az EU modellekre 1 év jótállást vállal az eXpansys, az US magánimporttal szemben e modellek előnye a szavatolt szervizszolgáltatás.

Forrás: Utility-http://www.engadget.com, SPB-http://www.intomobile.com,  Wyse-PocketCloud

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése