2010. április 26., hétfő

iTAG - Egy androidos telefont nem lehet elhagyni! Vagy ha mégis megtörténik a baj, akkor sincs baj!

Csaknem minden operációs rendszeren elérhető, illetve megvalósítható funkció  a készülék távoli elérése, baj esetén pedig törlése. Az iTAG Androidra és egyelőre csak Amerikában kínálja a videón is látható szolgáltatást. A webes felület és a készülékre telepített alkalmazás segítségével sok hasznos funkciót érhetnek el az amerikai Android-tulajdonosok. Hamarosan pedig (kb. májustól) több országban is elérhető lesz (pl. Kanada). Remélem sikeres lesz, mert akkor úgy 1-1,5 év múlva talán itthon is használható lesz ez az ingyenes szolgáltatás. Mit is tud pontosan az iTAG? Röviden a "nincs többé elveszett telefon" ígéretével kecsegtet. Fő funkciói az alábbiak:
  • Egyszerű, de hasznos szolgáltatás a lakásban elkeveredett telefon "megcsörgetése". 
  • A SIM és GPS alapú pozíciómeghatározást is lehetővé tévő iTAG oldalára belépve a készülék tulajdonosa akkor is képes megtalálni készülékét, ha abban időközben SIM-kártyát cserélt az új jó vagy rosszindulatú tulajdonos. 
  • SIM csere esetén az új tulajdonos számát is megnézhetjük, ha pedig bizonyosak vagyunk abban, hogy tolvajhoz került a telefon,    máris egyszerűbb értesíteni a rendőrséget arról, hogy milyen számon érhető el a telefonunkat "kölcsönző" személy. 
  • Az iTAG segítségével távolról eltávolíthatjuk fontosabb adatainkat is, így minden bizalmas információ rejtve maradhat, sőt akár mentést is készíthetünk, mielőtt mindent törlünk! 
  • Billentyűzár funkciót is kínál a beépített szoftver, ami egy tolvajt azért eléggé meglephet, hiszen a legtöbb Android "menu-gomb" nélkül csak részlegesen használható. 
  • Az iTAG közösségi funkciókat is kínál., hiszen másokkal is megoszthatjuk, hol van éppen készülékünk, feltételezve pedig, hogy nem mindenki hagyja el azt folyamatosan, jó eséllyel azt is látjuk, merre járnak ismerőseink.
  • Ha pedig már közösség, akkor könnyedén csoportos üzeneteket is küldhetünk ismerőseinknek, megkérhetün többeket, hogy lássák el a tolvaj baját, ha arra járnak :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése