2010. április 13., kedd

KIN.COM - Lájkoljad

A Microsoft tegnap bejelentette az újabb "tutit", a fiatalos, közösségi mobilt, melynek segítségével a modern generáció képes lesz folyamatosan kapcsolatban maradni ismerőseivel. A KIN.com oldalait böngészve lassan mindeféle lelkesedésemet elvesztem a termékkel kapcsolatban. Tisztában vagyok azzal, hogy manapság a közösségi szolgáltatások, illetve az internet elérése mennyire kézenfevő, de a Microsoft KIN számomra nem újdoság, sokkal inkább az amúgy is bármely korszerű okostelefonon elérhetőnek a túlharsogása. Üzleti fogás vagy ha tetszik skatulyázógép.
Alapvetően hiszek abban, hogy előbb-utóbb minden internetfüggő képes elsajátítani azt a tudást, amivel pillanatok alatt az agyára tud menni bárkinek a sok-sok értelmetlen twittel, megosztással, lájkolással, de hogy erre a célra külön célgépeket is gyártani kéne, és abban pont a Microsoft látja a megoldást, az eddig nem volt kézenfekvő. Bár nem előzmények nélküli a történet, a Danger-Sidekick is hasonló irány lehetett, de az mégis csak értelmesebb adatok elérését szolgálta. Volt is nagy blama, amikor fél amerika bebukta a telefonszámokat. Most újracsomagolva az amerikai tinédzserek kedvére gyártva szedte elő megint a MS?
A Pink projektről már korábban is hallani lehetett, de akkor még elsősorban az volt a hír, hogy a Microsoft telefont gyárt(at) majd. A tavalyi Gizmodo kémfotók óta ránézésre a két alapmodell semmit nem változott. Van  egy egyszerűbb és egy bonyolultabb mobil internetelérésre épített célszerszám, az egyikben 4, a másikban 8 GB memória, az egyikben 5 Mpix, a másikban 8 Mpix kamera és mindkettővel kiválóan lehet szövegelni, megosztani mindent, amitől a barátok és ismerősök még közelebb kerülnek majd egymshoz. Na persze csak akkor, ha hasonlóan nagy egyéniségek és rendelkeznek egy ugyanolyan fergeteges KIN1 vagy KIN2-vel. Egyszóval kúl arcok na. Más nem is nagyon érdekes.
Naná, hogy  arra tervezték, amit minden kúl arcnak kötelező tennie egy szint felett: lájkolj, zenélj, videózz, osszad meg, érjed el vele a májszpészt meg a fészbúkot!
A KIN-eket valamifajta megkülönböztető külalakkal gyártja majd talán Sharp. Többnyie egyszintes grafikus, könnyen érthető, kézikönyvmentes menükkel, minimális olvasással, jó nagy képek és videók segítségével kezelhető, sőt a napi tartalmakat egy PC-s kliens képes lesz "életvonalunkba" szervezni, azaz a tartalmakat könnyedén menedzselhetjük. Kell-e erre külön eszköz, kell újabb "dumb-phone-t" csinálni? Pláne lájkolni?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése