2010. április 18., vasárnap

Nokia E5 - A Nokia E72 utódja

A Nokia idei aktivitásai előtt kicsit megszeppenve álluok, hiszen kevesebb modellt látunk, összességében a gyártó az év elején szokásos konferenciákon sem volt annyira aktív, mint azt korábban megszokhattuk tőle. A kifutó és jelenleg is már nettó 55000-es áron elérhető E72 utódja a Nokia E5 névre hallgató QWERTY okostelefon lesz. Túl sok újdonsága nincs az E72-höz képest. Másodlalgos kamerát nem tartalmaz a specifikációk szerint, belső memóriája pedig 128-ról 256 MB-re növekedett. A Nokia által publikált adatlapja szerint az operációs rendszer sem változott. Fő jellemzői: S60 3rd; 600 MHz, 256/512 MB RAM/ROM, WiFi, BT, GPS, 2,4" 320×240, HSDPA,  QWERTY. Legnagyobb értéke talán, hogy bizonyosan OVI maps kmpatibilis lesz, azaz a világ legnagyobb részére ingyenes navigációt kínál rá a Nokia. Aki pedig egy navigációképes, de elsősorban mindennapi szöveges kommunikációra és telefonálásra tervezett készüléket szeretne, annak ez a minimális megújulás is elegendő lehet.
Forráshttp://pocketnow.com

6 megjegyzés:

 1. Az E75-nek lesz utóda? Szerintem továbbra is a kicsúszós QWETY + telefon billentyűzet a legjobb design. Más gyártónak van ilyenje?

  VálaszTörlés
 2. nyilván lesz, de jelenleg is van akár a NOkia kínálatában is qwerty slider.
  Más gyártóknál is szinte mindegyik kínál kicsúsztatható qwerty-t

  VálaszTörlés
 3. de nem olyat, aminek van telefonbillentyűzete is. Ezt most csak az 5730-nál látom.

  VálaszTörlés
 4. Értem - így már valóban nem akkora a választék, kapásból a htc rose (S740)-t mondanám és a pantech duo-t. Régebben pedig a HTC wing/Vox volt ilyen

  VálaszTörlés
 5. ez e-5 mint e72 utód? ugyanmár.. maximum e63 utód. de az új számozásból ítélve egy teljesen új generációt képvisel a nokián belül.. (bár ezt azért nem értem, mert az n8 után vége a symbian rendszerű nokiáknak)

  VálaszTörlés
 6. A Nokia kb. 2009 márciustól forgalmazta az E63-t, aztán úgy novembertől az E72-t.

  Követő modellnek általában az időrendben legutolsó utánit nevezik.

  A cikk alapján is az E5 specifikációi az E72-höz állnak közelebb (pl. 600 MHz proc. E63-tán 370, más RAM/Rom stb.)

  Hivatalos szakportáok is az E72-höz hasonlították áprilisban, amikor a cikk keletkezett:
  http://mobilarena.hu/hir/nokia_e5-00_uzlet_es_cseveges.html

  VálaszTörlés