2010. április 15., csütörtök

Vásárlás, előrendelés: Apple iPAD 3G - Ügyeljen a micro SIM kártyára! Ollózni csak saját felelősségre!


forrás: wikipedia
MicroSIM foglalatot tartalmaznak az Apple iPAD 3G modellváltozatai. Ez nem újdonság, hiszen a bejelentéskor is elhangzott már, ugyanakkor érdemes rá odafigyelni! A fenti illusztráción is látható, hogy a chip mérete azonos. A Cnet értesülései szerint az ETSI (European Telecommunications Standards Institute) is megerősítette, hogy elméleti különbség nincs a kártyák között. Más források szerint viszont a MicroSIM kártya ugyan visszafelé kompatibilis a korábbi SIM változatokkal, de újabb elemeket is tartalmaz, elsősorban a PIN védelem és az autentikáció korszerűsödött. Ez azt is jelenti, hogy a szolgáltatók esetleg képesek lehetnek olyan beállításokat alkalmazni, melyek miatt pl. az iPAD modellek csak a valós és általuk kiadott microSIM -mel mennek majd. Az eXpansys által kínált modellek kártyafüggetlen készülékek lesznek, ugyanakkor a SIM-micro SIM átalakítás kérdésre még nem tudok egyértelmű választ mondani.

Tehát: 
  1. Vágni vagy nem vágni? - Szerintem javasolt kivárni, amíg mások kipróbálják ugyanezt, hiszen ha nem megy, azért csak kínos lesz odaállni a kedvenc mobilszolgáltatónk elég, hogy "valahogy szétvágódott", vagy "leesett a telefon és a miközben széttört, ilyen érdekesen trimmelte a foglalat, hát nem jópofa?" ;).
  2. Lesz-e a mobilszolgáltatóknál micro SIM? - Ma délelőtti telefonos érdeklődésemre a Pannon, a Vodafone és a T-Mobile ügyfélszolgálatai egyazon választ adták: "Nem tudjuk"
Igyekszünk kideríteni, hogyan is lesz használható itthon az iPAD 3G.


Vásárlás/előrendelés: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése