2010. április 13., kedd

Vásárlás: HTC HD mini - túlárazva? Tesztelte a PDAplus! Talán lesz ez még olcsóbb is!

Bár a HTC már nem feltétlenül tekinti húzóterméknek a HD mini-t, a HD2-nél kisebb kijelzővel rendelkező és a tavaly év vezető specifikációit kínáló HD mini raktárról kapható az eXpansysnál, átszámítva a hazai árszint alatt 10-12%-kal. De ér-e akár ennyit is?
A PDAplus már tesztelte is a modellt. A kapacitív kijelzővel rendelkező HD mini komoly feladványt is jelent, ugyanis a HD2 WVGA kijelzője helyett az Android 1.5-nél megismert HVGA kijelzőt tartalmazza, ez viszont Windows Mobile vonalon dolgozva merőben szokatlan. Butaság vagy sem, de azt gondolom, hogy a HTC vagy valamilyen túlkapacitásain igyekszik túladni, vagy a modell siketelensége esetén esetleg Anroidos verzióban is piacra dobja majd a HD Mini-t? Ez csak feltételezés, egyelőre nem olvasni ilyen bejelentést!
Egyelőre viszont éppen a kijelző az, amiért iGO hívőknek sem feltétlenül ajánlott a 320×480-as 3,2 hüvelykes megjelenítővel szerelt okostelefon. A bemutató alapján a kezelhetősége lényegében megegyezik a HD2-vel, sebessége nyilván gyengébb, de a Sense kezelőfelületen ez nem érződik. A WiFi / BT és a GPS is teszi a dolgát (leszámítva az iGO problémát), a beépített RAM / ROM elégséges, az innovatívabb HD2-höz képest talán picit instabilabb a készülék. A szövegbevitel és a kapacitív kijelző ebben a méretben talán nem a leghatékonyabb, könnyen elrontható a gépelés, sokat kell javítani, talán a kelleténél picit több megszokást igényel a "betanulás". A teszt további elemeit érdemes a pdaplus-on elolvasni. Túl sok pozitívumot nem tudunk meg a készülékről, ennek ellenére összességében kellemes modellnek minősíti a szerkesztő.
Személyes véleményemet az olvasottak is erősítik. Úgy gondolom, hogy a készülék az induló 100 000+ÁFA-s árszinten nem igazán forgalomképes, ennyiért nem lesz nagy durranás. Annak ellenére, hogy a HTC többnyire nem gyárt rossz készülékeket, azt érzem, hogy ez amolyan próba-ár. Hasonló tudású Windows Mobile-os HTC modelleket már nettó 22-230 EUR körüli  árszinten elérhetünk, talán a gyártó a HD2 sikereit meglovalova egy "hasonló" modellt közelítő árszinten akart megjeleníteni. Véleményem szerint viszont reálisan nem lenne szabad nettó 80000 Forint fölött kínálni, talán érdemes kivárni kedvezőbb ászintet. Az eXpansys induló ajánlata már közelíti a kitűzött határt, de még ez sem éri el ezt a szintet. Aki ezt az új Windows Mobile-os készüléket szeretné, annak talán érdemes 3-4 hetet még várni a beszerzéssel.


Vásárlás 0% vagy 19,6% ÁFA-val ITT 

A TELJES BEMUTATÓ ITT OLVASHATÓ
http://pdaplus.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése