2010. május 29., szombat

Acer Stream Android okostelefon - majdnem Desire

Új Androidos okostelefont jelentett be az Acer. Az Acer Stream korszerű specifikációkkal rendelkezik, a gyártóra jellemző agresszív ár mellett érdekes modell lehet. Elsősorban azoknak ajánlható majd, akik 1GHz-s teljesítményt, nagy, kapacitív kijelzőt és olyan extrát is szeretnének telefonjukra, mint a TV-kimenet!
Fő jellemzői: Android 2.1; 1 GHz Snapdragon processzor; 512 MB  RAM; 3.7″ WVGA (800×480) AMOLED kijelző; 5 Mpix kamera+ 720p videó; mini-HDMI kimenet; WiFi; BT; HSDPA; Proximity szenzor; gyorsulás-szenzor; FM-rádió; 1400 mAh akku; microUSB; 3,5 mm jack; 119,5×63×11,2 mm; 140 gramm.
Az Acer Stream valószínűleg különleges Acer GUI-t is kap, mely az Android amúgy is kiváló használhatóságát még tovább fokozza majd. Ennek egyik fő eleme a Nemo player multimédia lejátszó, mely képek, videók és zenei állományok lejátszását is egyetlen szoftveren, és egy hozzá kapcsolódó fő widgeten keresztül valósítja majd meg. Mivel 720p HD videó felvételére is alkalmas a készülék, lesz HD lejátszás is, sőt xVid videókat is vígan kezel majd a Stream.
A mára már "hagyományosnak" tekinthető Facebook, Twitter, Flickr és Youtube integráció ennél a modellnél is megoldott lesz. Különlegesség a RoadSync, mely már az Acer Liquid-en is elérhető volt és a Microsoft Exchage környezetben dolgozók számára kínál kiváló támogatást. Mivel Android 2.1-es rendszer lesz, ezért persze a Live Wallpaper, a teljeskörű Gmail/GCalendar és Google Maps támogatás sem meglepetés. Érdemes a böngészési sebességet is kiemelni. Aki pl. rendelkezik már Nexus One vagy HTC Desire modellekkel, annak ez nem újdonság, de hangsúlyozottan ezeknél alacsonyabb árszinten elérhető modellre számítok, így a gyors és az Android képességeit mindenben kihasználni képes Acer Stream talán végre áttörést hozhat az Acer számára.
Már egy igen részletes olasz bemutató is felkerült a YouTube-ra, melyen jól látszik, mennyire "átszabta" az Acer az alap Androidot. Az üzenő panel alulra került és folyamatosan látszik a legfontosabb 8 alkalmazás. Érdekes, hogy a programok listáját jobbra-balra mozgathatjuk és a kiemeltek mindig szem előtt maradnak. Ha jól látom, akkor lock-screen is tartalmazhat widgeteket.  Az alábbi 22 perces videóban szinte minden funkciója bemutatásra kerül. Érdekes, izgalmas modellnek tűnik, érdemes lehet várni az árinformációkat!
Forráshttp://www.intomobile.comhttp://www.batista70phone.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése