2010. május 21., péntek

iGO My way 2009 Windows Mobile - Megjelent, vagy mégsem?

Úgy tűnik, hogy a Nav N Go Kft. egyre jobban kedveli a népmesei elemeket, mert új terméket hozott is meg nem is, van is meg nincs is. Az iGO My way Windows Mobile-ra szabott változata ugyanis minden jel szerint úgy május 10-17 között frissült, talán megjelent? A gyártó a megkeresésekre már régen nem, vagy csak 2-3 hét késéssel reagál, tehát ezúttal nem is lelkesedtem, különben is késő van, különben is kit érdekel? Majd megtudja mindenki időben, ha fontos! Ja, a szokásos Nav N Go sajtóanyagok között sem fellelhető, hogy akkor most bejelentésre került-e a termék vagy sem, de a fenti képet az http://www.igomyway.com oldalon látom. A WMpoweruser szerint is valami van. Utóbbi szerint az van, hogy "megérkezett  a legújabb Windows Mobile alapú, 3D navigációs megoldás". Fain mi? És mennyi lesz és hol lehet megvenni?  Az igomyway.com oldalain szereplő GYIK megadja a választ:
Hol tudom megvásárolni az iGO My way Windows operációs rendszerű telefonon futó változatát?
Az iGO My way Windows operációs rendszerű telefonokon futó változata egyelőre önállóan nem vásárolható meg, pillanatnyilag csak a Pannon hálózatában, a Samsung Omnia II telefonnal együtt érhető el aktivációs kódot tartalmazó kártyán.
A WMpoweruser oldalait böngészve tehát felleltem, hogy nini új magyar termék érkezett először talán a magyar piacra, de úgy tűnik, hogy ezt azért  nem veri túl nagy dobra a gyártó. Az angol nyelvű portál hozzászólói is tanácstalanok, nem nagyon értik, hogyan lehet megvenni, nehezményezik, hogy angolul nem működik a FAQ (illetve magyarul van) de mi magyarok meg vagyunk tisztelve, hogy legalább el tudjuk olvasni, mit ír a gyártó. Sebtében igyekeztem is kideríteni, hogy akkor és ezt így hogy? Ha már iGO 8 készlet nem nagyon akad, talán lesz mégis termék annak, aki mégsem akar magának lopni?
A Pannon hálózata már átnevezésre került, ki ne tudná, hogy Telenornak hívják, így elmentem a Telenor weblapjára, hogy ott a -fenti leírás szerint- tényleg iGO My way-t adnak-e az Omnia II mellé? Mutatom az Omnia II azon szeletét, ami érdekes:

Az Omnia II Telenoros változatán tehát a 2010/05/21-i Telenor információk szerint Nav N Go iGO 8 van. Akkor és ezt így hogy? Passz. Majd ha a gyártó kommunikálni akar valamit, akkor kommunikálni is fog. Aki meg szeretne új termékhez jutni úgy, hogy azt megvásárolja pl. a webáruházunkban, annak per pillanat nem tudok mit mondani.
Aki még mindig lelkesedik a gyártó termékeiért, annak íme egy videó az összes iGO My Way-ről, esetleg csak a dobozáról. Áprilisban került fel a Youtube-ra, kártyás android+WinMO+iPhone "multiplatform" verziónak tűnik, bár elindítva iGO 8. Tegyük azt is gyorsan, hozzá, hogy azért alaposan meg kéne szenvedni azzal, hogy iPhone-ba is bedugjuk, azaz valami sántít. Valószínűleg aktivációs kártya is van a csomagban? Média Demo-ként kerülhetett a mobilissimo.ro birtokába. A dobozon jól látható "Media Demo" felirat. Nagy kár, hogy itthon nincs Media, ezért így nyilván  nincs is nekik mit demózni. Sajnálatosan tehát a hazai pda-s és Android+Winmo közösség még nem ismerheti meg azt a nagyívű terméket, amit a világcég épít a világnak. De talán majd a kicsivel a világ után... Hasonló "valamit" navigyurci is bemutatott már, de hogy a Windows Mobile-os szoftver egybevág-e majd a romániai videóval (lényegében az iGO8-al), azt hazai oldalon még nem láttam. A nyomozást ezennel lezárom.
Forráshttp://wmpoweruser.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése