2010. június 28., hétfő

Fényezés: Apple iPhone 4, Építs fehéret; Hibás, de viszik; kb. 188 USD az anyagköltség

A kép forrása: http://www.ifixit.com
Ha amerika valamiért megőrül, azt ijesztően teszi. Az Apple iPhone 4 esetében sincs ez másként. Mivel a hype-ot innen Magyarországról fokozni kicsit komikus, ezért inkább csak emeljünk ki néhány Apple iPhone 4-el kapcsolatos gyorshírt. Érdekességek az elmúlt 2 napból:
Csinálj magadnak fehér iPhone -t: A gyártó ugyan megmondta, hogy nincs még, de a világkereskedelem erről nem vesz tudomást. Aki tehát nem sajnálja a pénz ésd az időt, az szépen vegyen magának fehér előlapot, az Engadget pedig megmutatja lépésről-lépésre, hogyan kell ezt átszerelni. (Forráshttp://www.engadget.com)
Hibás? Na és?! De ettől még 1,7 millió darab ment el 3 nap alatt :): A vásárlót nem olyan fából faragták, hogy ha valamiért meg kell őrülni, akkor pont olyan apróságok miatt ne tegye, minthogy nem lehet vele telefonálni. Lehet, csak le kell ragasztani, tokba kell rakni, vagy headsettel kell beszélni. Egyelőre ez elég, az Apple meg majd ki fogja javítani a gondokat. 1,7 millióan már úgy gondolták, hogy ez így helyes. Különben pedig Steve Jobs tényszerűen leírta, hogy nincs ügy és nem tartják helyesen a népek a telefont. Sokan erre is bólintanak, hiszen Steve Jobs mondta. És Ő úgy 2004 óta valószínűleg, de 2007 óta egyértelműen tévedhetetlen. Vegyen mindenki Iphone 4-t. (Forráshttp://www.engadget.com)


BOM: 188 USD: Az iSupply időről időre szétszedi és közelítő becslést ad arra nézve, hogy mennyibe kerül egy-egy modell alkatrészáron (BOM - Bill Of Materials). Az iPhone 4 alkatrészenkénti költsége 188 USD-nél megáll. Természetesen ebbe a K+F, a mérhetetlen marketing, az összerakás és minden egyéb fix és változó költség bele nem értendő. Nyilván az okostelefongyártás sem ott kezdődik, hogy veszünk alkatrészeket. Mindazonáltal pedig zseni az Apple, hiszen gyárral nem rendelkezik, mégis valószínűleg a legolcsóbban gyárt. A most bevezetésre kerülő modelleket pedig hihetetlenül drágán méri, mégis viszik, mint a cukrot. Ezt senki sem tudja utánuk csinálni. Forráshttp://www.boygeniusreport.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése