2010. június 12., szombat

Megúnt Windows Mobile okostelefon kamerával? Alakítsd át riasztórendszerré, biztonsági kamerává!

Sajnos egyre hasznosabb manapság egy jól felépített mozgásérzékelős biztonsági rendszer. Ehhez kell egy biztonsági kamera és egy eszköz, mely képes a mozgásokat rögzíteni, és bizony nem árt, ha illetéktelen behatolás esetén riaszt is. De mennyibe is kerül egy ilyen profi rendszer kiépítése? Esetenként egy egy nyaraló, garázs, műhely, vagy kisebb bolt védelme komoly összegeket emészt fel, és bizony a szerelés/kábelezés munkálatainak kellemetlenségeit is el kell viselnünk. Ahogy halad a világ a 3G-s GSM-technológiát használó eszközök népszerűsége is emelkedik, de bizony ezeket sem mérik olcsón, tekintve, hogy a hardvereladások volumene meg sem közelíti pl. az okostelefon-eladásokét.
Kiváló és olcsó, lényegében szinte költségmentes megoldás lehet megűnt Windows Mobile okostelefonunk modemjének és kamerájának használata. Nem kell mást tenni, mint megfelelő helyen rögzíteni a készüléket, ha tartósabban elutazunk, akkor a tápellátásáról is gondoskodni kell, és máris indulhat a megfigyelés. Ha a készülékre telepített VIO Motion Detection alkalmazás "illetéktelent" lát, azonnal SMS-t vagy E-mailt küld, a levél csatolmányában fényképekkel.
Vélemény: Valóban zseniális megoldás, gondoljunk csak bele, hogy megfelelően paraméterezett okostelefon segítségével egyből akár kihangosítva "szólhatunk is" az illetéktelenhez. Ezt a szoftver már nem kínálja, de talán előbb-utóbb ez a funkció is beépül. Nem kell hozzá semmi, csak egy régebbi akár WIndows Mobile 5.0-s oostelefon kamerával, a legolcsóbb mobiladat-előfizetés is megteszi és jól be kell álítani a telefont, azzal kész is pl. a nyaraló védelme. Persze a profi megoldásokat nem helyettesíti, de arra mindenképpen hasznos, hogy riasztást küld, esetleg azonosításra alkalmas képet is készít.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése