2010. július 1., csütörtök

Android 3.0, Gingerbread - Már az idén elérhető lesz

Az Unwired szerint az Android 3.0, azaz a Gingerbread már karácsonyra a fa alá kerülhet. Az információk forrása ezúttal is a világ okostelefon-tudásának egyik legnagyobb ismerője, Eldar Murtazin. A Mobile-Review ultimate guruja ezúttal nem blogolt, vagy twittelt, hanem podcastolt ;) Aki nem tud oroszul -mint én- az kénytelen hinni az Unwired által tolmácsolt legfontosabb információknak, mely szerint az Android 3.0 legfontosabb érdekességei a következők:
Erősebb rendszerkövetelmények: A Windows Phone7-hez hasonlóan a hardverkövetelmények itt is igen erősek, bár a most futó high-end gépek hozzák ezt a szintet: minimum 1GHz processzor, 3,5 hüvelykes kijelző, 512 MB RAM. Mivel a Qualcomm kétmagvasai is a láthatáron vannak, alig kétséges, hogy ezt nem egy gyártó foga teljesíteni, akár a 2GHz sem kizárt.
Növekvő képernyő felbontás: Az Android 3.0 utat nyit a valós 720p videók lejátszásának és megjelenítésének, bekerül majd a 1280×760-as kijelzők támogatása. Számomra a 1280×768 szabványosabbnak tűnik, de a forrás 1280×760-ról ír. Ez talán a legdurvább, ugyanis ismét eltűnik egy akadály, az iPhone  4-el versenyezni képes készülékek tömegének is utat nyithat (ultra-retina display lesz?), egyben a legtöbb weboldal pontosan ugyanúgy jelenhet meg Androidon, mint a nagyobb monitorokon, még kevesebb scrolozás/kicsinyítés nagyítás jön, még élménydúsabbá válhat a mobil internetezés. Nem szabad azt sem kihagyni a számításból, hogy ezzel a fejlesztéssel egyből más út is nyílik, az Androidos iPAD versenytárs olcsó Tabletek is sokasodhatnak.
Megújuló UI: Átdolgozott, elegáns, animált felhasználói felületek, a Nexus One-os cooliris-hez hasonló megoldások jöhetnek.

Forráshttp://www.unwiredview.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése