2010. július 26., hétfő

Apple iPhone 4 - Miért nincs? Mikor lesz? Ha megrendelem, lesz-e? - Nem tudjuk

Tegnap a fehér verzióról adtunk hírt, miszerint az Apple oldalain hivatalosan is elnapolták a fehér modellt. A Fekete iránti túlkerestet így tovább növekszik. Pontosan mit jelent ez olyan nagy eladók esetében, mint az eXpansys? Nem bíztatunk senkit semmi jóval!
Egy mai hivatalos belső kommunikáció elég felemásra sikeredett, így egy darabig ezt tudom én is csak hangoztatni. A mai információk tehát így hangzanak:
  • Ha megrendelem, mikor kapom meg? Nincs pontos információnk a még élő és rendelhető két fekete (16GB és 32GB) verzió pontos rendelhetőségéről. Az Apple Európában is elsősorban az Apple boltokat szolgálja ki, itt is kettesével lehet készülékekhez jutni. Egyes pletykák szerint a teljes fekete sorozat esetében is a szeptemberi szállítás a tarthatóbb.
  • Ha megrendelem, biztosan megkapom-e? Extrém helyzet, de a jelenlegi információink szerint -ha eddig még nem adott le előrendelést- minimum 5-600 rendelés várakozik 07/26-al Ön előtt az eXpansys oldalain. Ezen rendelések kiszolgálására is érkezési sorrendben kerül sor, a mai helyzetkép alapján akár augusztus végére vagy szeptember elejére tolódhat a kiszolgálás?
  • Az Antenna-probléma-e az ok, esetleg más? Hivatalos és nem hivatalos állásfoglalásokat is igyekszünk megismerni, de ezek egymásnak ellentmondóak a kérdésben. Valószínű, hogy az Apple nem tud eleget termeltetni a fekete modellből sem.
  • De én láttam, XYZ GSM-nél, az eXpansysnál miért nincs? Nem szabad elfelejteni, hogy az eXpansys volumenvásárló, 3-4-500 db-s tételben igyekszik beszerezeni, ekkora mennyiségben pedig egyelőre nincs korrekt forrás. A korrekt forrás azt is jelenti, hogy nem ún. "traderektől", hanem olyan partnertől igyekszik vásárolni, akinél az Apple jótállása nemzetközi szinten is mindig érvényesíthető lesz. A kereskedők másik típusa az extrém körülményekhez extrém árakkal igazodik, ez is megnehezíti az eXpansys beszerzéseit, hiszen irreális árszinten (3-400 000) semmi értelme sem megvenni, sem eladni.
  • Mit tanácsolunk? Az előrendelés senki semmire nem kötelez, legrosszabb esetben kicsit több a munka az utólagos adminisztrációval és a törlésekkel, de aki mindenképpen szeretne iPhone 4-hez jutni, annak érdemes előrendelnie a termékből. Az előrendelések kizárólag akkor kerülnek leszállításra, ha azt a vásárló megerősíti, erre pedig akkor tud sor kerülni, ha végre látunk készleteket is. Addig pedig aki beáll a sorba (mint a nyolcvanas években banánért), az esetleg kaphat. 
Vélemény: Privát véleményem, hogy ennyi felhajtást egyetlen okostelefon sem ér meg, abszurd, ahogy az eladók könyörögnek a termékekért a disztribúciós csatornában és abszurd, ahogy a vásárlók is ide-oda rohangálnak, hátha valahol biztos szállítási ígéretet kapnak. Az őrület pedig az Antennagate ellenére (vagy éppen a miatt) sem csitul.

Vásárlás, előrendelés:
Forrás: eXpansys

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése