2010. július 5., hétfő

Eric Schmidt Google CEO: "Bízd ránk az életed nyugodtan!", Nexus 2 nem lesz

A hivatalos "nagyemberek" interjúira többnyire odafigyel a világ, hiszen a napi ügyekben ugyan gyakran torzítják a valóságot, de a hosszabb távú, a versenytársak által amúgy is kontrollálható stratégiai lépésekben többnyire kevesebb ferdítés. Eric Schmidt a Telegraph.co-uk-nek nyilatkozott, néhány érdekes gondolatot érdemes kiemelni az Google CEO-jának mondataiból:
- Google és Apple okostelefon-relációban a Google teljesen mnást akar és tesz, mint az Apple. Alapvetően a nyílt platformra és a webre koncentrál továbbra is a Google. A gyártókat és a fejlesztőket sem kívánja túlkontrollálni, ebben karakteresen megkülönbözteti magát az Apple-től.
-  A Google Nexus One-t továbbra is sikerként értékeli a vezető, de nem lesz követő Nexus modell, nem lesz Nexus 2 pl. QWERTY billentyűzettel. Úgy gondolja, hogy a Nexus One-nal a Google elérte a célját, sikerült dinamikus növekedésbe vinni az Android platformot, de ennél tovább nem akar lépni.
- A Google-t sokan támadták az utóbbi időkben azért, hogy esetlegesen visszaél a felhasználók adataival. A mindennapi internetezés közben számtalan nyomot hagyunk magunk után. A Google vezetője szerint a Google szabályozásai és adatvédelmi szabályai a felhasználók többségének döntéseire épülnek. Amennyiben rosszul csinálnak valamit, a felhasználó azonnal máshoz fordulhat és mivel ez a bizalom a Google számára a fő érték, ezért semmiképpen sem akar és nem is lehet visszaélni ezzel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése