2010. július 7., szerda

A HTC is kimagasló negyedévet zárt: 33%-os profitnövekedés

268 millió USD-s profitról számolt be a HTC. Ez ugyan még egy Apple negyedév tizedét sem éri el, de ettől függetlenül  a HTC ennek is borzasztóan örül. A gyártó árbevétele a június 30-al zárt negyedévben a tavalyi év hasonló időszakához képest 58%-kal nőttek. Kiemelendő, hogy az igazán komoly eladásokat immár nem a Windows Mobile készülékek, hanem az Android hozza, azaz egyetlen év alatt a tajvani gyártó úgy volt képes sikeres maradni, hogy közben operációs rendszert cserélt. A korábbi rekordot  (2007/Q4 ~ kb.307 Millió USD) a Windows Mobile alapozta meg. Alig 2,5 évvel később pedig a korábbi eladásait megalapozó  operációs rendszerről már alig akad olyan vásárló vagy a szakportál, aki 100%-ban pozitív véleményt alkotna. Év végére talán ismét erősödnek a Windows Phone eladások is, sőt új modelleket ígér a gyártó.

4 megjegyzés:

 1. Újabb szeg a MS WinPho7-be. :)

  VálaszTörlés
 2. Én azért még hiszem, hogy két-három vasat is lehet a tűzben tartani. Azt gondolom, hogy a MS minent elkövet majd hogy visszavigye növekedőbe a Microsoft mobil platformot is és általa a nagyobb üzletet jelentő Microsoft "felhőt".

  VálaszTörlés
 3. Majd ezt azért olvasd el: http://twitter.com/sanchomuzax/status/17935925165

  VálaszTörlés
 4. Olvastam, azt hiszem még az msmobiles is foglalkozott vele. De én inkább mindig a piac oldaláról nézem az ilyen kérdéseket.

  Lehet, hogy én vagyok csak rövidlátó, de számomra nehéz elfogadni, hogy könnyedén leradíozható az MS pusztán azért, mert 1-2 évig nem odavalók a vezetők. Még akkor is, ha sok-sok hibás döntés, és gyenge szoftverese vezetés a mostani gondok okozója.

  Ha a WP7 alkalmas lesz arra, amire leírták, attól függetlenül, hogy zárt rendszernek tűnik, sőt nekem sem tetszik, de jópár szegmens számára hasznos lehet. Azoknak akik nem telepítgetnek, csak appstore-ból, cégeknek, gamereknek, stb. Az Ms által felépített szolgáltatások termináljakánt is jó gépek lehetnek.

  A sikerességét pedig szerintem az dönti el, hogy a nagy gyártók és mobilszolgáltatók is kiállnak-e mellé, azaz akarják-e vele a Google-t, az Apple-t vagy egyebeket revolverezni.

  Ha igen, akkor sikeres lehet. Ha nem, akkor akár jó programozók, akár gyenge dilettánsok építették, elvérzik.

  Én úgy érzem, hogy az MS még mindig stratégia pozícióban van az Interneten. Az a nagy business, hisz a Google is ott keresi a kenyerét, sőt az Apple (itunes/ibook/apstore/iads) is bizony komolyodó bevételeket szed onnan.

  Ha az MS pozícióban tud maradni az interneten (zune/xboxlive/bing/live), akkor az azt elérő terminál-operációs rendszere is sikeres lehet.

  Függetlenül attól, hogy xbox-al sem játszottam pl. még sosem, az is kíváncsivá tesz, hogy pl. a gamerek piaca mennyire formálható egy operációs rendszerrel, mert erre pl. eddig nem volt példa. Az új fogyasztók bevonása pedig remek startégia is lehet, ha elég nagy a piac.

  VálaszTörlés