2010. július 29., csütörtök

LG - csökkenő profit, Motorola - javított, HTC - 33%-kal nőtt

A Nokia és az Apple után a Motorolától és az LG-ről is érkeznek a számadatok, melyek ismét azt erősítik, hogy az Apple valamit egészen különlegesen jól csinál.
Az LG ugyan továbbra is erős telefon és okostelefon-gyártó, de  komolyabb sikerek nélkül "tömegtermeli" az okostelefonjait. Ennek köszönhetően 106,6 millió USD körülre esett a profitja, ez a tavalyi év hasonló időszakában még 33%-kal magasabb volt. Baj nincs, de lehetne jobb is.
UPDATE azoknak, akik 15:50 előtt olvasták a cikket: Hibásan értelmeztem a korábbi adatokat
Az egy évvel ezelőtti 287 milliós veszteség helyet most a Motorola "Mobile devices" részlege már jól teljesített (87 millió), de az Android eladások és a Verizon reklámjai alapján az ember azt gondolná, hogy a gyártó végleg letudta a nehézségeket. Ám ez nincs így. 2,7 millió okostelefon eladását jelentette a Motorola, ami még mindig csak a harmada az Apple iPhone modelleknek és úgy tűnik, hogy összességében még mindig nem termel túl sok profitot a gyártó (162 millió USD).
A HTC pedig a tavlyi év hasonló időszakához képest javított, 269 millió USD profitot termelt  6,5 milliónyi eladott készüléken.
Forrás: Motorola-http://www.prnewswire.com, LG-http://www.intomobile.com, HTC-http://www.latimes.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése