2010. július 29., csütörtök

Sharp Superchip - Két független 1024×480-as megjelenítőt is kezel

A Sharp szabadalmairól ritkán érkezik hír ám amikor jön, az mind nagyon innovatív  fejlesztési irányokat vázol. A gyártó az elmúlt évben is több érdekességgel jelentkezett. Napelemei egyre növekvő hatékonyságot mutatnak, MID-je alkalmas az Aquos TV-k vezérlésére is, pár napja új multimédiás megjelenítésre alkalmas eBook formátumot jelentett be.
Most egy olyan chipet mutat be a Tech-On, mely kétpaneles szimultán 1024×480-as megjelenítésre is alkalmas, azaz lehetővé teszi olyan kétképernyős eszközök tervezését, mely pl. a Microsoft által leállított Courier projektben is futott. Két 1024×480-as kijelző olyan összecsukható okostelefon-méretű (bár vastagabb) készülékek tervezését is lehetővé tenné, mely akár a most futó netbookok leváltására is alkalmas, de akár eBook olvasók, újfajta Tabletek, MID-ek, multimédia-lejátszók tömegeiben jelenhet meg. A Chip további extra-képessége -ha valaki még ennél is nagyobb ínyencségre vágyna- a valós 1080p kimenet kezelése,. A LR388G9 chip sorozatgyártásával 1920×1080 pixeles HDMI kimenets lejátszókban is használható lenne. Akár egy zsebméretű eszköz is!
Vélemény: A jelen technológiai újításaival tehát "világtermékeket" építhet bármely gyártó, gondoljunk csak bele abba, hogy egy ilyen kétképernyős eszköz pl. alkalmas lehet Tabletként és akár netbookként történő használatra is, akár az otthoni 24" monitorra is csatlakoztatható, mellesleg 2 további kijelzőn dolgozhat a tulajdonos! Ha meg éppen úgy akarjuk használni, akkor mobil környezetben pl. az egyik képernyőn többféle billentyűzet is megjeleníthető, így lehetővé válna akár az ékezethelyes szövegszerkesztés is. Sőt, ha ez utóbbira  nincs szükség, egyszerűen csak a szétnyitott 1024×960-as kijelzőn böngészünk. Hogy az illesztés mennyire zavaró, arról majd az első tesztek úgyis beszámolnak, érzésem szerint nem okozhat nagy problémát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése