2010. augusztus 23., hétfő

eKönyv olvasó hírek - élénkülés?

Szabadságom 10 napja alatt talán az eBook olvasók táján történt a legtöbb érdekesség. A nyári uborkaszezon mellett a  gyártók valószínűleg már iparkodnak az év végi értékesítéseket megalapozni néhány bejelentéssel. Erre az epapír/eBook olvasók területén azért is van külön szükség, mert az idén az iPAD és egyéb Tabletek elszipkázták a vásárlókat erről a piacról. Tekintsünk át gyorsan néhány fontosabb hírt.

1. Az e-Ink-Info elemzése igyekszik meggyőzni a potenciális vásárlókat, hogy bizony hosszú távú olvasásra a szemnek nem tesz jót az SLCD vagy IPS-LCD kijelző, az elektronikus papírral szemben nem lehet jó alternatíva a Tablet. Mivel ez a kérdés sajnos pénztárca függő is, ezért bizony nehéz azt mondani, hogy 100%-ban igazuk van. Ergonómiailag és a műszakilag indokolható a vélemény, de  bizony 2 eszközt kevesen vesznek majd (pl. olvasáshoz eBook, minden egyébre iPAD)


2. Shanda és Huawei eBook olvasók: A kínai gyártók modelljeiben a WiFi és a 3G kapcsolat mellett már a Bluetooth és a microSDHC bővíthetőség is alapelem. A 6 hüvelykes kijelzővel szerelt ekönyv olvasóktól a kínai piacon is komoly erősödés várható, amennyiben az állami propaganda szolgálatába állítják. E tervekről tavaly olvastunk utoljára, idén lehet, hogy már meg is valósítják a szolgáltatóknál elérhető és 3G adatkapcsolaton letölthető napi sajtó letöltést. 

3. Sony PRS-350, PRS-650 - Új eBook olvasók az év végére
A Sony korábban megfontoltabb jelenlétet ígért, sőt korábban tett olyan bejelentést is, miszerint az eKönyvek piacára talán a Tabletek felől volna érdemes közelíteni., a Touch sorozat ennek ellenére megújul. Lehet, hogy éppen a világszerte érzékelhető AMOLED/LCD kapacitás problémák miatt "átmenetileg" mégis piacra dob egy 5 (350) és egy 6 hüvelykes (650) eBook olvasót, melyek a korábbi modelleknél vékonyabbak lesznek.

4. A Hanvon még idén színes eBook olvasót jelent be?
Nagyon-nagyon sokszor hallottam már ezt a hírt. Ha mindig elhittem volna, akkor már lassan 1,5 éve színes  tartalmak megjelenítésére alkalmas  eBook olvasókat is kínálnunk kéne, de sajnos tömegtermelésre alkalmas,  kedvező áron elérhető olvasót eddig még senki nem jelentett be. Talán akkor a Hanvon lesz az első még idén év végén.
Forráshttp://www.e-ink-info.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése