2010. augusztus 30., hétfő

Hotmail Exchange Active Sync

Június óta hol működött, hol nem, de immáron hivatalosan is elérhető a Hotmail Exchange Active Sync (EAS) szolgáltatás, mely minden hotmail account számára lehetővé teszi, hogy az ActiveSync szolgáltatásokat ismerő okostelefonját könnyedén a Microsoft ingyenes levelező, naptár és névjegy-szolgáltatásaihoz kapcsolja. Nincs tehát többé szükség vállalati Exchange szerverekre ahhoz, hogy adataink mindig biztonságban, mindig naprakészen és egyszerre a szerveren és az okostelefonon is ott legyenek. A jövőben tehát a Microsoft szolgáltatásait akár Andridos telefonon is használhatjuk, a webes felület pedig a PC-n továbbra is a megszokott maradhat, akár a PC-s outlook is csatlakoztatható a Hotmail fiókokhoz. Pofonegyszerűvé válik a készülékek adatmentése, egy új névjegy könnyedén bekerülhet a Hotmail névjegyeink közé. A Google már régebben kínált ActiveSync szolgáltatást a Windows Mobile telefonokhoz, mostantól viszont a Microsoft is kínál szinte minden ActiveSync szolgáltatást ismerő okostelefonhoz Hotmail elérést. A Windows Live szolgáltatásaival egyetemben tehát innentől mindenkinek érdemes megint elgondolkoznia, hogy akár magán, akár vállalati levelezését hotmail alapokra is helyezheti. Az EAS szolgáltatásokat a Nokia, a Palm, az Apple iPhone és bizonyos Androidos modellek is kezelik, ám készülékenként eltérő módon. Van, amelyik egyszerre csak egy, de akad, mely több EAS kapcsolatot is kezel. Akad, amelyik több naptárat és van. amelyik csak egyet kezel. Nyilván a Windows Phone 7 megjelenésével a "Microsoft felhő" fő értékévé emelkedhet a díjmentesen használható EAS.

2 megjegyzés:

 1. hja, csak ki az a hülye aki microsotra bizza az adatait, mert ott biztonságos?

  VálaszTörlés
 2. Van benne igazság, főleg a sidekick botrány óta.
  http://blog.pdatech.hu/search/label/sidekick


  Ám az alapelvvel nincs gond. Ha időnként mentesz és amúgy pedig online eszközöket használsz, rengeteg időt spórolsz, főleg ha gyakran váltasz telefonok között.

  Mivel pedig a hotmail is felment a fizetős megoldások szintjére, 1-1 gépes felhazsnálók, de kisebb cégek számára is érték lehet, ahogy pl. a google is teszi.

  VálaszTörlés