2010. augusztus 1., vasárnap

Update: HTC Desire Android 2.2 frissítés - Elindult az OTA

Tessék OTA-frissítésre kényszeríteni a Desire-t (menu-settings-about phone - system software upadets - check now), mert elindult a Desire Froyo frissítése. A frissítés automatikusan a Forma1 44-68 körei között szépen lefutott.
Az eddig tapasztalt legfontosabb érdekességek:
 • Új HTC ikonok - több widget ikonja, és talán a beállítások némelyike is megújult, karakteresebbé, színesebbé vált?
 • Internet megosztás - Már Wifi hotspotként is használható a készülék
 • Automatikus frissítés - beállítható az Android market telepített automatikus alkalmazásainak frissítése
 • SD kártyára is telepíthetők az alkalmazások (áttelepíthetők azok, amiknél engedélyezett)
 • Billentyűzet -Van magyar, ekkor magyar szavak, kiegészítések ismerete is működik, ha eddig kikapcsolta, most érdemes visszakapcsolni  prediction és spell check funkciókat.
 • Adobe Flash 10.1 - Játékok, beágyazott videók kezelése (pl. Inex videók)
 • Sebesség - Látványos javulást elsőre nem látni, hiszen eddig is gyors volt. Ám talán a futó alkalmazások listázása, ki/bekapcsolás során látványos sebességnövekedést érezni (pl. Task kiler sok-sok megnyitottat is gyorsan listáz). A Benchmarkok magasan listázzák a desire-t. Látványosabb javulást pl. videólejátszás közben látni, a "beletekerésnél" eddig alig láttam veszteséget.
 • 720p videofelvétel - Videókat már 1280×720 felbontással készíthetünk
 •  HTC App Share - A telepített alkalmazások linkjei market-komform módon megoszthatók másokkal, így könnyedén bárki elérheti az általunk favoritnak tekintett alkalmazásokat.
 • Extra HTC widgetek is letölthetünk (kocka, fej vagy írás, jegyzet)
UPDATE 08-02:
  • A képernyő-forgatásra a Mobilarena fórumozói hívták fel a figyelmet. Korábban pl. a Dolphon alatt valóban csak egy irányba lehetett elforgatni, a Foroyoval pedig már akár jobbra, akár balra 90 fokban elforgatható a kijelző
  • A webisztán által ajánlott Google Chrome to Phone kiterjesztés is remekül működik. Sok értelme a linkekk telefonra küldözgetésének nincs, de pl. weblapokon kjelölt telefonszámok tárcsázására zseniális, azonnali megoldás, nekem nagyon tetszik
  • Eddig nem mertem leírni, de többen jelezték, hogy az akkumulátor mintha kevésbé drámaian fogyna. Sajnos nem emlékszem, hogy eddig nálam volt-e a WiFi-re "advanced" beállítási lehetőség, most van. 15 perc tétlenség után a WiFi háttérbe vonul. Persze ehhez jól beállított egyéb alkalmazások sem ártanak, de nekem most úgy tűnik, hogy javult valamit az energiagazdálkodás is.

  8 megjegyzés:

  1. Köszi a hirt ennek angyon örülük mert 11.én hozom el a boltbol a készülékem és elméletile gakkor más tudok frissiteni a froyo-ra igaz? köszi a helpet.

   VálaszTörlés
  2. - Az expansysos gépek biztosan frissíthetők
   - A PDA-Tech-es rendeléseket kérésre már frissítve adjuk fel

   Hogy más hogyan és mit csinál, arról nem sok fogalmam van, ugyanis az OTA elérése függ attól, hogy milyen forrásból származik a gép. Most az EU/UK modellek OTA frissítése a soros, hogy a Kelet-EU vagy a még távolavbbi ázsiai modelleken megy-e azt nem tudom, de előbb-utóbb azokon is menni fog.

   VálaszTörlés
  3. Vodafoneos telefonokon már meg lehetett csinálni
   2010.08.01-én legalábbis nekem leszedte.

   VálaszTörlés
  4. akkor jó mert a vodátol van :D köszike skacok.

   VálaszTörlés
  5. Talán a Mobilarena fórumán ma azt olvastam, hogy Pannonos is megy.
   Azaz eddig az alábbi verziók mennek:
   expansys, speedshop, pdatech, voda, pannon.
   A pannon/voda/speed töbségében az Kelet EUR lokalizációt szállítota, az Expansys a UK/EU verziókat. EZeken tehát mindegyiken elérhető az OTA.

   Ám még egy érdekes info. Volt, aki tegnap még látta, hogy elérhető az OTA, ma megint nem. Nem tudni az okot, de gondolom, hogy 1-2 héten belül stabilizálódik a helyzet. Lehet, hogy túlterhelik a szervereket, ezért időnként ki-bekapcsolgatják az egyes eléréseket.

   VálaszTörlés
  6. A wifi tétlenség beállítás az már 2.1-ben is van.
   Sajna nekem már nem aktív a frissítés :S

   VálaszTörlés
  7. Aleeex: Köszönöm, rémlett, hogy már láttam. Az update többeknek is hol van, hol nincs. A HTC supportnál megkérdeztük, mi lehet az ok. Ha jön válasz, feltesszük.

   VálaszTörlés
  8. A frissítés újra jelen. Perce pontosan 1 hét. Ha nem fogadja el az ember a frissítés letöltését, akkor 1 hetet kell várni és újra lesz.
   Az ígéretekkel ellentétben az asztal nem fordul el. Bár ez annyira nem nagy veszteség :D

   VálaszTörlés