2010. szeptember 8., szerda

Akik még hisznek az okostelefonos és az Android navigációban: ALK Copilot

A múlt heti iGO levelezésünk óta nyilvánvaló, hogy a Nav N Go-ra nem építhetnek azok, akik kártyafüggetlen okostelefont szeretnének vásárolni, illetve időről-időre cserélik készüléküket és megfelelő navigációs megoldást keresnek rá. Oldalainkon én magam is többször elmondtam, hogy az iGO bejelentése ugyan számomra nem túl nagy probléma, hiszen lassan egy éve már itthon is online navigációt használok és bár itthon a Google Maps képességei meg sem közelítik egy offline és friss térképekkel rendelkező navigátor vagy navigációs szoftver képességeit, de mindig kéznél van és heti 1-1 alkalommal bőségesen elegendő, túl nagy adatforgalmat sem generál. Mindettől függetlenül érdemes átolvasni a GPS Business News interjúját az ALK-Copilot marketingigazgatójával. A gyártó ugyanis megerősíti, hogy bizonyos feltételek mellett azért bizony van jövője a prémium szolgáltatásokkal felvértezett offline navigációnak is, bizony a Windows MObile gyengülésével nem csak az iPhone-ra érdemes koncentrálni, komoly jövője lehet az Androidos navigációnak is. A gyártó amerikai tapasztalatai nagyon érdekesek:
- Az offline navigáció és az újabb szolgáltatói trendek (korlátozott adatcsomagok jönnek) előbb-utóbb sokakat visszatéríthetnek az offline megoldásokhoz
- Természetesen a felhasználó számára alapvetően kiváló árat kell biztosítani, ezt olyan 20 USD-ben maximálja a fejlesztő
- Kiemeli, hogy a Tablet piac, és bizony ezen belül az Androidos Tabletek piaca tovább katalizálhatja az offline navigációs fejlesztéseket. Ne feledjük, hogy pl. a Galaxy TAB vagy egyéb 5-6-7 hüvelkyes Tabletek az autókban kiváló prémium navigátorok, illetve tulajdonképpen univerzális multimédia-lejátszók is egyben.
- Az alkalmazásboltok egyúttal átalakították a gyártói stratégiákat is. Számomra a Nav N Go bejelentésekor is meglepő volt, mennyire nem épít a Nav N Go pl. a különböző gyártói marketek erejére, illetve egyelőre csak az Apple az, amit preferál. 
A teljes cikk itt olvasható:http://www.gpsbusinessnews.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése