2010. szeptember 30., csütörtök

BlackBerry 9800 Torch - Tesztelte a PDAPlus - Ár és Készletinformáció

Elkészült a PDAPlus alapos bemutatója a BlackBerry új Torch 9800-as készülékéről. A szerző többrészesre tervezett tanulmányának "első fejezetét" ajánljuk most mindenki figyelmébe! A bemutató főleg a hardveres képességekkel és a kezelhetőségel foglalkozik, sok ponton igen szemléletesen mutatja be azokat az újdonságokat, melyet igazából csak az tud majd értékelni, aki már a töobbedik BB-jét tervezi. A megújult OS 6.0 operációs rendszer bemutatására egy következő írásban kerül majd sor.
Korábban -a termék bejelentésekor- már készítettem egy részletesebb bemutatót (itt olvasható), így a technikai részleteket, marketing-videókat és a RIM által hangsúlyozandó elemeket itt ismét nem írom le, most az ajánlott cikk szerzőjének benyomásait szeretném csak összefoglalni:
  • A készülék hozza a szokásos BB-minőséget, a ház súlyelosztása kiváló, a billentyűzet csukás-nyitás elegáns, könnyed, mégis érzi az ember, hogy a gyártó hosszú távra építette a készüléket, nem fog szétesni nyekeregni 3 hónap elteltével. A hátlap gumi hatású, biztos fogást garantál.
  • Sajnos a RIM is követi  a piaci trendeket, a készülék doboza ezúttal nem tartalmazta a megszokott és a készülékkel együttműködni képes tokozatot (külön kell majd megvásárolni, ha azt szeretnénk, hogy véletlenül se lehessen majd bekapcsolva felejteni, stb)
  • A csúszkás billentyűzet kezelése szoftveres oldalról is praktikus, testre szabható, hogyan működjön pl. beszélgetés alatt vagy összecsukásnál (pl. alapértelmezetten a nyitással egyből fel is vesszük a bejövő hívást, de ez változtatható). A képernyő-forgatás csak összecsukott billentyűzettel működik, gyorsan reagál a készülék "accelerometer" által regisztrált változásokra.
  • Meglepően kisméretű akkumulátor került a készülékbe. Nyilván a vastagabb készülékház már így is korlát volt, de azért ki kell emelni, hogy ez az eddigi legkisebb akku, jóllehet hatalmas kijelzőt (azaz nagy fogyasztót) hajt. A tesztelő saját használati szokásaihoz is mérte a 9800-t, sajnos az átlagosnak mondható használat mellett a Torch 9800-t legalább napi szinten kell majd tölteni, de a "belakás" első intenzív napjaira bizony lehet, hogy kell egy irodai és egy otthoni töltő is. (szubjektív összehasonlítás, de jól mutatja a terhelhetőséget, hogy kb. ugyanazon terheléssel egy BB 9700 és a BB 9800 a következő számokat adta - "9700: 1 óra 5 perc aktív használattal, 17 perc beszélgetéssel 80%-os " és "9800: 1 óra 14 perc aktív használattal, 1 perc beszélgetéssel 55%-os töltöttség".
  • Az első tapasztalatok a hazai szolgáltatókkal sem voltak túl jók, a T-Mobile 3G jelét gyakrabban vesztette el, mint a hazailag is forgalmazott 9700-as, de ez lehet, hogy a nem EU modellnek köszönhető (a bemutatott készüléket a Speedshop adta kölcsön és AT&T logós szerzemény volt)
  • A készülék nem lesz csalódás azon vásárlóknak, akik "áttérnek" valamely korábbi pusztán csak billentyűzetes BB-ről, ugyanis az érintőképernyőt könnyű megszokni, de aki ragaszkodik az elveihez annak jó hír, hogy a billentyűzet segítségével az új operációs rendszer továbbra is kiválóan kezelhető, jól bejárható, aki tehát nem akarja, nem kell "tapicskolnia" a képernyőt. De azért határozottan jól használható az érintőfelület (pl. gyors szövegbevitelre fektetett üzemmódban - pl egy-egy webcím beírásához)
Várjuk a bemutató második részét, ahol az OS6.0 érdekességeit is elolvashatjuk majd, ha a mostani alapossággal kerül az is bemutatásra, akkor értékes és valódi tapasztalatokat ismerhet meg mindenki, aki tervezi a BB 980 beszerzését.
A teljes bemutató itt olvasható
http://pdaplus.hu/content/view/5561/73/
Vásárláshoz érdemes az eXpansys árait is megnézni, jelen EUR árfolyamok mellett 20-30 000 Ft-tal kedvezőbb áron rendelhető a BB 9800 Torch. A jelenleg látható beérkezés október első hetének végére és harmadik hetére módosult, kb. 1000 db-s készlet várható! Az előrendelések száma már túllépte a 300 db-t, aki vásárolna, annak érdemes "beállni a sorba"
Az előrendelés előnyei ismertek: garantált készlet, elsők között kapja meg - vagy mondhatja le :) !
€ vásárlás, rendelés 0% v. 19,6% ÁFA: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése