2010. szeptember 2., csütörtök

Hivatalosan is bejelentve a Samsung Galaxy Tab - Ár és készletinformáció hamarosan itt!

Hivatalosan is bejelentésre került a Samsung Galaxy Tab, a Samsung első iPAD-vetélytársnak szánt Androidos Tablet készüléke. A hardverspecifikáció a korábbi pletykáknak megfelelően rendkívül csábító:
 • 1 GHz Cortex A8 processzor, 
 • Adat: HSUPA 5.76 Mbps / HSDPA 7.2 Mbps; Telefon: négysávos, 3G támogatással
 • 7 hüvelykes WSVGA kijelző (1024×600), multitouch képességekkel
 • Android 2.2, elméletileg frissíthető lesz 3.0-ra
 • Wi-Fi a/b/g/n, Bluetooth 3.0, GPS, 
 • DLNA támogatás, Flash 10.1 támogatás,
 • 4,000 mAh akkumulátor (az ígéretek szerint 7 óra folyamatos videólejátszásra elég)
 • 3 Mpix hátsó kamera+ flash, 1.3 Mpix első kamera, videófelvétel, 1080p támogatás a lejátszásnál
 • 16/32 GB (verziótól függő) beépített tároló, microSDHC bővíthetőség, 3,5 mm jack
 • 380 grammos tömeg, 190,09 x 120,45 x 11,98 mm méretek
 • Szenzorok: Gyorsulás, közelítés, fényérzékelő
 • Bevitel: Swype billentyűzet, SIP bill.
 • Multimédia: Videó-MP4/DivX/WMV/H.264/H.263; Audio-MP3/WAV/eAAC+/AC3/FLAC
Az Intomobile és a Samsung ismertetője szerint a készülék e-mail kliensét a 7 hüvelykes kijelzőhöz   optimalizálták, ahogy az MMS/SMS és a videótelefonálás, valamint a különböző SNS alkalmazásokat is (pl. twitter, facebook).

A Google szolgáltatásait szintén a nagyobb kijelzőhöz igazította a gyártó, így a Gmail kiválóan használható, de a Microsoft Exchange szolgáltatásokat is kezeli a készülék, így a Hotmail/Live levelezésünket is szinkronizálhatjuk, vagy vállalati Microsoft levelezőrendszerekhez is kapcsolódhatunk. A naptár és a névjegyalbum alkalmazásokat is az egyedi, Android 2.2 esetében még szokatlan kijelző felbontáshoz igazították.

A beépített GPS vevő segítségével a Google Maps, a Latitude és a Places szolgáltatások is elérhetők, országfüggő, de akár óriási képernyős Google Maps navigáció is futtatható.

A készülék kiválóan alkalmas hírolvasásra, a Google Reader felülete szintén a TAB-ra optimalizáltan jelennek majd meg, de aki eBook-olvasóként szeretné használni a készüléket, annak sem kell majd csalódnia, a Samsung ezt is biztosítja.

A szövegbevitelt a Samsung által is licencelt Swype segíti, azaz könnyedén, ujjunk felemelése nélkül használható majd gépelésre, egyedi Samsung alkalmazást is kapunk, szövegszerkesztésre és táblázatkezelésre is alkalmas lesz a készülék, a Google dokumentumokon felül a ThinkFree Mobile alkalmazása is telepítve érkezik.

A Samsung "HUB"-okkal is készült az új Tablethez. Az iPAD-hoz hasonlóan teljes támogatást kínál az eBook, Zene, Film és egyéb letölthető tartalmakhoz, természetesen az Android Market is elérhető lesz a készüléken. Arra azonban oda kell figyelni, hogy jelenleg az Android Market nem minden alkalmazása kompatibilis a 1024×600-as kijelzővel, tehát ha valaki pl. egy Androidos telefon mellett egy ilyen Tabletet is szeretne használni, az nem feltétlenül fogja megtalálni kedvenc szoftverét a Galaxy Tab-os Marketen, a programok átméretezése ugyanis a fejlesztő feladata.

Vélemény: A Berlini IFA kiállításon bemutatkozó új Samsung Tablet az első beszámolók szerint kifejezetten jól használható, vékony, tenyérben még éppen jól elférő, kényelmes használatot lehetővé tevő készülék. Ha az iPAD nem lenne A TABLET, máris jó okkal ültethetnénk trónra a Tab-ot. Így viszont -ismerve az év végi nagyszámú "Tablet-özönt"- bizony kérdéses, hogy a készülék milyen áron kerül majd a piacra. Nagyon fontos az időzítés is. A Samsung óriási marketingtámogatással indul a vásárlókért, a készülék kiválónak tűnik, de szorosan követi majd a többi márka, nem lesz egyszerű egyik gyártó helyzete sem.


Vásárlás, ÁR, Előrendelés 0% v. 19,6% ÁFA/€
http://www.expansys.hu/d.aspx?i=203325

  Nincsenek megjegyzések:

  Megjegyzés küldése