2010. szeptember 2., csütörtök

iGO Androidra, Windows Mobile-ra - Dobozos vagy letölhető verzió nincs tervezve

2010 augusztusától a Morpho Communications látja el a Nav N Go magyarországi és öt országra – Brazília, Franciaország, Oroszország, Románia és Törökország - kiterjedő nemzetközi PR tevékenységének támogatását.
Az új kapcsolat segítségével sikerült választ kapnom az idei év egyik számomra fontos kínzó kérdésére: Mit áruljunk, ha a Nav N Go iGO 8 kártyás verziója már nem fogy? Nem generál komolyabb érdeklődést, vagy mert drága, vagy mert nem felel meg a vásárlói elvárásoknak, vagy mert lopják. A mára már igencsak limitált 2GB-s iGO 8 termékváltozat helyett az Apple iPhone tulajdonosok már régen letölthetnek egy GUI-ban is eltérő, talán korszerűbb szoftverváltozatot az iGO My way-t, de a mobilszolgáltatók kínálatában is fel-feltűnik ugyanezen termék Androidos vagy Windows Mobile verziója. A Samsung,  a HTC, de a Motorola bizonyos készülékein is Nav N Go fejlesztések köszönnek vissza. A baj csak az, hogy ezen verziók nem portolhatók a kártyafüggetlen okostelefonokra, viszonteladók nem tudják értékesíteni, tehát hiába a jól bevezetett márkanév, egyelőre nincs utód.
Sokadszorra is feltettük tehát a KÉRDÉST: "Lesz-e, várható-e újabb a végfelhasználók által is megvásárolható (tehát nem OEM együttműködések keretében a gépre kerülő) vagy letölthető termék Androidos és Windows Mobile/Windows Phone 7-es változatban? Amennyiben lesz, akkor ez a termék külön is megvásárolható lesz, vagy csak a gyártói alkalmazásboltokban (pl. Android Market, Appstore, Marketplace)? "
A VÁLASZ:"A Nav N Go-nak nem áll szándékában végfelhasználóknak szánt navigációs szoftververziót piacra dobni Android vagy Windows Mobile-t futtató telefonokra. Ezeket a mobil szoftvereket az OEM vagy más üzleti partnerek számára teszik elérhetővé. Tehát sem végfelhasználók számára, sem out-of-the-box megoldásként, sem a Marketplace-en vagy ahhoz hasonló fórumokon nem lesz elérhető végfelhasználók számára. Az egyetlen, végfelhasználók által a jövőben is letölthető szoftver az iPhone alkalmazás."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése