2010. szeptember 27., hétfő

Peter Chou a képernyőkön tükröződik

A HTC első embere ugyan még nem akkora király, mint Steve Jobs, viszont gyártat annyi különböző telefont, hogy a vonásai jól kivehetők a tenyerébe fektetett készülékek tükröződéséből. Megtehetné Steve Jobs is, hogy a tenyereire fektet vesz 4 iPhone 4-t, de nem nézne ki ennyire jól. Cserébe a HTC meg még nem ad el annyit. Na ennél azért komolyabb eszmefuttatásokat olvashatunk a Mr. Chou-val készített interjúban. A Seattle Times interjújából érdemes kiemelni néhány, az okostelefonok jövőjére vonatkozó gondolatot, szokás szerint illik hozzátenni, hogy "ahogy Peter Chou látja". Persze ha azon gyártó első emberéről beszélünk, akinek termékei 3-4 év alatt meghódították még az amerikai piacokat is, akár iránymutatásnak is tekinthetjük a HTC CEO szavait.
A Microsoft megerősödéséről és a Windows Phone 7-ről: Mr. Chou hiszi, hogy a hamarosan bejelentésre kerülő Windows Phone 7 jó értelemben vett mérföldkő lesz a Microsoft történetében. A HTC az elsők között épített windows Pocke PC Phone ed., illetve Windows Mobile telefonokat, most is kitartó értékesítő. Ugyanakkor a pér napja is a prezentációk központjában álló HTC Sense kezelőfelület, mely a HTC képeségeit hangsúlyozná, egyelőre nem kerül a Windows Phone 7-re. Ám idővel ez is elképzelhető. Ami nagyon érdekes, hogy a Windows Phone 7 sikereire elsősorban az ázsiai térségben számít majd a HTC.
HTC Tabletről: Egyelőre nem nyilatkozott egyértelműen arról, hogy a HTC is piacra dob majd saját Tabletet. Amit kiemelt, hogy a feladat több, mint egyszerűen átállni és nagyobb kijelzős készüléket gyártani, a HTC jól differenciálható, a vásárlói igényeknek megfelelő és diktáló modelleket szeret építeni.
Hogyan használjuk majd a jövő mobiljait? A mostani irányok (videó, multimédia, internet-elérés és böngészés) mellé az elektronikus dokumentum-olvasás is felzárkózik majd (azaz az eBook olvasók helyett okostelefonokat képzel el a HTC). Az elektronikus fizetésekben is egyre növekvő szerephez jutnak majd az okostelefonok és a mindennapi munkavégzésben is (pl. egészségügy, oktatás) emelkedhet az okostelefon-használat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése